Hamas će preživeti... Neće biti apsolutne pobede

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 23:00

"Hamas će preživeti... Neće biti apsolutne pobede"

Izraelska vojna obaveštajna služba prosledila je dokument, koji je uradilla istražna divizija IDF (Aman), izraelskih liderima.

Izraelska vojna obaveštajna služba prosledila je dokument izraelskih liderima u kojem upozorava da, ukoliko izraelska vojska (IDF) uspe da "razmontira Hamas kao organizovanu militarnu grupu u Gazi, opstaće kao teroristička i gerilska grupa", preneo je danas izraelski Kanal 12.

Dokument, koji je uradilla istražna divizija IDF (Aman), navodno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je rekla da Hamas "i dalje ima podršku Palestinaca iz Gaze".

U dokumentu se dodaje da, iako još nema konkretnog plana za "dan posle" rata, upozorava se da će "Gaza postati oblast u kojoj će biti velika kriza", navodi Tajms of Izrael.

Novinarka Kanala 12 rekla Ilana Dajan rekla je da je dokument prezentovan izraelskoj političkoj eliti u ponedeljak, nakon što se preko vikenda o tome razgovaralo unutar IDF, obaveštajne agencije Šin Bet i članovima Nacionalnog bezbednosnog saveta.

"Suština je da će Hamas preživeti trenutnu operaciju IDF kao teroristička i gerilska grupa. Ako se uzme u obzir to, neće biti apsolutne pobede", dodala je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.