HE Đerdap 2: Agregati u pogonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2012, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HE Đerdap 2: Agregati u pogonu

BEOGRAD -

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je danas da se agregati hidroelektrane "Đerdap 2" vraćaju u pogon i da se situacija normalizuje.

U saopštenju se navodi da su u pogonu tri agregata ukupne snage 75 megavata.

Elektroprivreda je nešto ranije saopštila da je smanjena isporuka električne energije iz hidroelektrane "Đerdap", zbog toga što je dalekovod koji povezuje hidroelektranu "Đerdap >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 2" sa sistemom EPS ugrožen požarom.

Zbog ugroženosti požarom dalekovoda koji povezuju hidroelektranu "Đerdap 2" sa sistemom Elektroprivrede Srbije (EPS) smanjena je isporuka električne energije iz te elektrane, saopštio je danas EPS.

HE "Đerdap 2" je snage 110 megavata i pored "Đerdapa 1" je druga zajednička srpsko-rumunska hidroelektrana na Dunavu, na izlazu iz Đerdapske klisure.

Izgrađena je na 863. kilometru Dunava od ušća u Crno more.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.