Gužve na putevima u Srbiji

Izvor: RTS, 31.Jul.2010, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na putevima u Srbiji

Na putevima u Srbiji koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj i Mađarskoj pojačan saobraćaj. Na graničnim prelazima zadržavanja su od 15 do 45 minuta, osim na prelazu Horgoš gde se i na ulazu i na izlazu iz Srbije čeka 3 do 4 sata.

Prema podacima AMSS-a, povoljne vremenske prilike omogućavaju nesmetano obavljanje saobraćaja, po suvim kolovozima i uz dobru vidljivost.

Saobraćaj je pojačanog inteziteta van većih gradova, a zbog turističke sezone i smene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << turista, danas i sutra očekuje se veliki broj vozila na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Makedoniji, Bugarskoj i Mađarskoj.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su od 15 do 45 minuta, osim na graničnom prelazu Horgoš gde se i na ulazu i na izlazu iz Srbije čeka 3 do 4 sata.

Na važnijim i frekventnijim putnim pravcima u našoj zemlji, saobraćaj je umerenog inteziteta, dok je pojačan na delu Ibarske magistrale koji vodi ka crnogorskom primorju, na deonici autoputu E-75, Horgoš-Niš. Vozačima se savetuje opreznija vožnja, koja je prilagođena datim uslovima na putu, uz održavanje većeg odstojanja između vozila.

Na mnogim deonicama, zbog aktuelnih radova, izmenjen je režim obavljanja saobraćaja, pa je neophodno striktno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije.

Učestala je pojava odrona na deonicama trasiranim kroz klisure i useke. Najčešće, odroni se dešavaju na Đerdapskoj magistrali, na deonicama kod Dobre i u blizini Donjeg Milanovca, zatim na Ibarskoj magistrali, kroz Ovčarsko-Kablarsku, Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru, na magistralnim putevima M-24, deonica Kučevo-Majdanpek, M-2, deonica Kosovska Mitrovica-Ribariće-granica sa Crnom Gorom, i M-22.3, deonica Raška-Kosovska Mitrovica, kao i na regionalnim putevima u višim predelima područja Ivanjice.

Vozačima se savetuje veoma opreznu vožnju i na magistralnom putu M-1 (autoput E-75), na deonici od Pečenjevca do Preševa. Odrona ima i na magistralnom putu koji od Surdulice vodi ka Vlasini.

Na regionalnom putu R-247, deonica od Vlaškog Polja do Dobrog Polja, saobraćaj se, u dužini od 15 metara, obavlja jednom kolovoznom trakom, dok je za kamione sa prikolicom i šlepere zabranjen saobraćaj. Ekipe putara su neprestano na terenu i rade na uklanjanju odrona sa kolovoza.

Vozačima se skreće pažnja i na tzv. udarne rupe koje, pri nešto većim brzinama, mogu da oštete vozilo, ali i da ugroze bezbednost vozača i njegovih saputnika.

Prema podacima iz MUP-a, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirana je 141 saobraćajna nezgoda, u kojima je 56 osoba teže i lakše povređeno, a na žalost 1 lice je smrtno stradalo.

Od ukupnog broja evedentiranih saobraćajnih nezgoda, na području Beograda zabeleženo je74 saobraćajnih nezgoda, u kojima je 19  lica povređeno.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.