Gužve na prelazu Horgoš

Izvor: RTS, 08.Avg.2010, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve na prelazu Horgoš

U Srbiji, prema saopštenju AMSS, povoljni uslovi za saobraćaj, kolovozi pretežno suvi i dobra vidljivost. Na GP Horgoš, na izlazu iz naše zemlje zadržavanja su oko 4 sata, dok se na ulasku u Srbiju čeka do sat vremena.

Prema podacima kojima raspolaže AMSS, u većem delu Srbije, preovlađuje pretežno vedro vreme, sa mogućom pojavom lokalnih pljuskova u toku dana.

Vozače očekuju pretežno suvi do mestimično vlažni kolovozi. Na važnijim i frekventnijim putnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pravcima u našoj zemlji, saobraćaj je pojačanog inteziteta, dok se zbog vikenda i turističke sezone, očekuje još intezivniji krajem dana i to na delu Ibarske magistrale koji vodi ka Crnoj Gori, kao i na deonici auto-puta E-75 ka Makedoniji i Mađarskoj.

Učestala je pojava odrona na deonicama trasiranim kroz klisure i useke, kao i pojava tzv. udarnih rupa.

Na GP Horgoš, na izlazu iz naše zemlje zadržavanja su oko 4 sata, dok se na ulasku u Srbiju čeka do sat vremena. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su od 30 do 45 minuta.

Na naplatnim rampama zadržavanja su od 5-10 minuta sem Bubanj Putoka gde se za naplatu putarine čeka od 15-20 minuta.

Autoputevi kroz Srbiju

Zbog izvođenja radova na sanaciji preko reke Lugomir došlo je do izmene režima saobraćaja na autoputu E-75 Beograd - Niš na deonici između Jagodine i Ćuprije.Tokom izvođenja radova, za saobraćaj će biti zatvorena desna kolovozna traka autoputa E-75 u smeru ka Nišu, dok će se saobraćaj odvijati dvosmerno levom kolovoznom trakom autoputa E-75 u smeru ka Beogradu. Predviđeno vreme trajanja radova je do 30.10.2010.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju autoputa Beograd-Niš i sanacije naplatnih rampi, do 26.10.2010. za saobraćaj će biti zatvorene rampe za isključenje vozila sa autoputa iz smera Beograd-Smederevo, kao i uključenje na naplatnoj stanici Smederevo.

U okviru četvrte faze radova na rehabilitaciji autoputa E-75 kroz Beograd zatvorena je kompletna strana autoputa E-70/75 iz smera Beograda ka Šida, na delu od ul. Španskih boraca do Tošinog bunara. Suprotnom stranom auto-puta saobraćaj se obavlja dvosmerno.

U toku su radovi se na rehabilitaciji mosta "Gazela" na autoputu E- 75. U ovoj fazi izvođenja radova za saobraćaj će biti zatvorena pojedina uključenja i isključenja na i sa mosta "Gazela": uključenje iz pravca Bul. vojvode Mišića, uključenje iz pravca Savske ulice, isključenje iz pravca Novog Beograda prema Topčideru, isključenje prema Ulici Kneza Miloša.

Takođe, zatvoreno je uključenje iz Ulice Vladimira Popovića, uključenje iz Ulice Vladimira Popovića, isključenje i uključenje preko puta Sava centra, kao i uključenje iz Ulice Jurija Gagarina.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi, zatvorene su krajnje leve (brze) traka na mostu Gazela u oba smera autoputa E-75 (ka Nišu i ka Šidu), na deonici od Mostarske petlje do Sava centra. Saobraćaj se odvija srednjom i desnom kolovoznom trakom u oba smera mosta

Zabranjen je saobraćaj preko mosta u oba smera za sva teretna vozila čija je ukupna težina preko 3,5 tone.

Zbog radova na rehabilitaciji mosta preko reke Crni Timok kod Zaječara, na magistralnom putu M-5, na deonici Metovnica-Gamzigrad, saobraćaj će biti potpuno obustavljen do 18.09.2010.

Na delu magistralnog puta M-21 Nova Varoš-Uvački most, kod Kokinog Broda su mogući kratkotrajni prekidi u trajanju od 20 min.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd-Novi Sad-Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na autoput E-75, deonica Beograd-Subotica.

Zbog izvođenja radova na nadvožnjaku magistralnog puta M-7 Novi Sad - Zrenjanin, kod Kaća do 15.11.2010 saobraćaj će se u zoni nadvožnjaka odvijati jednom saobraćajnom trakom prema postavljenoj signalizaciji.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnih puteva (M/5 i M/21) Požega-Užice i Požega-Kosjerić, doći će do izmene režima obavljanja saobraćaja. Teretna vozila preko 3,5 t. nosivosti, će koristiti obilaznicu oko Požege, dok će putnička vozila koristiti sporedne ulice kroz Požegu, prema postavljenoj vertikalne saobraćajne signalizacije. Radovi će trajati do polovine novembra.

Na snazi je izmena režima saobraćaja na magistralnom putu M-25.1 Požarevac - Veliko Gradiše, na deonici Beranje - Požarevac u dužini od 9,3 km. Tokom izvođenja radova, saobraćaj se propušta naizmenično, jednom kolovoznom trakom.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.