Gruevski ide u zatvor

Izvor: B92, 09.Nov.2018, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gruevski ide u zatvor

Skoplje -- Krivični savet skopskog suda odbacio je sve žalbe nekadašnjeg premijera Nikole Gruevskog na odluku da se javi na odsluženje zatvorske kazne od dve godine.

On je osuđen zbog napravilnosti prilikom kupovine 600.000 evra vrednog "mercedesa" za potrebe vlade, javljaju mediji u Skoplju.

Ova odluka Krivičnog saveta stupa na snagu čim bude dostavljena stranama u postupku, što praktično znači da Gruevski mora da ode u zatvor čim mu ovo rešenje bude dostavljeno.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Ranije danas, Gruevski je uspeo da sačuva mandat u Sobranju, pošto je za oduzimanje mandata glasalo 58 poslanika, dok je 29 bilo protiv. Da bi Gruevski ostao bez mandata, potrebno je da se za takvu odluku izjasne dve trećine od 120 poslanika.

Na taj način, otvorena je mogućnost da bivši makedonski premijer dobija poslaničku platu za vreme izdržavanja kazne, javljaju makedonski mediji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gruevski ide u zatvor

Izvor: Vesti-online.com, 09.Nov.2018

Krivični savet skopskog suda odbacio je sve žalbe nekadašnjeg premijera Nikole Gruevskog na odluku da se javi na odsluženje zatvorske kazne od dve godine...On je osuđen zbog napravilnosti prilikom kupovine 600.000 evra vrednog "mercedesa" za potrebe vlade, javljaju mediji u Skoplju...Ova odluka...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.