Grigorije: Potrebna jaka Srbija

Izvor: RTS, 11.Maj.2012, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grigorije: Potrebna jaka Srbija

Potrebno je da Srbija napreduje, a to nije moguće bez mira i strpljenja, rekao episkop Grigorije. Grigorije poručio da oni koji pobeđuju ne trijumfuju, a oni koji gube da poraz podnesu dostojanstveno.

Episkop zahumsko hercegovački i primorski, vladika Grigorije izjavio je da je potrebno da Srbija napreduje, a to nije moguće bez mira i strpljenja i poštovanja.

Grigorije je u Trebinju poručio da oni koji pobeđuju ne treba da trijumfuju, a oni koji gube da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poraz podnesu dostojanstveno.

"Mi ne živimo u Srbiji, ali živimo za maticu i zbog toga iz zemlje Svetog Save, poručujemo da je sada, posle održanih izbora, potrebno opredeljenje za stabilnu i sigurnu Srbiju, sa jakim institucijama", rekao je vladika Grigorije.

U Mrkonjićima, rodnom mestu Svetog Vasilija, sutra će biti održana liturgija kojoj će prisustvati srpski patrijarh Irinej i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, najavio je vladika Grigorije.

Grigorije je rekao da će srpski patrijarh tom prilikom odlikovati jednog od najpoznatijih Hercegovaca Emira Kusturicu, ordenom Svetog Save prvog stepena, za nesebičnu brigu i predstavljanje srpskog naroda i pravoslavlja u svetu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.