Gradonačelnik Seula pronađen mrtav

Izvor: B92, 09.Jul.2020, 18:17

Gradonačelnik Seula pronađen mrtav

Gradonačelnik Seula Park Von-sun nađen je mrtav, prenosi južnokorejska agencija Jonhap.

Policija je pronašla njegovo telo u severnom delu Seula, u blizini mesta gde je poslednji put detektovan signal sa njegovog mobilnog telefona tokom potrage za njim, navodi Jonhap, a prenosi Rojters.

Južnokorejska policija prethodno je saopštila da je gradonačelnik Seula nestao i da se za njim traga.

Njegova ćerka pozvala je policiju i rekla da joj je otac nestao, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo je izvor iz policije koji je želeo da ostane anoniman.

Kim Ji-hjeong, zvaničnik iz gradske vlade Seula, rekao je da se gradonačelnik danas nije pojavio na poslu, ne navodeći razlog, i da je otkazao sve planirane događaje, prenosi AP.

ark, dugogodišnji aktivista i advokat za ljudska prava, izabran je za gradonačelnika Seula 2011. godine, a poslednji, treći mandat, osvojio je u junu.

Bio je član vladajuće Liberalno-demokratske partije i smatran je mogućim kandidatom na predsedničkim izborima 2022.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

GRADONAČELNIK SEULA PRONAĐEN MRTAV NA ISTORIJSKOJ LOKACIJI: Zvaničnik misteriozno nestao pre četiri dana!

Izvor: Kurir, 09.Jul.2020

Gradonačelnik Seula Park Von-sun je pronađen mrtav u severnom Seulu, javila je novinska agencija Jonhap, pozivajući se na policiju.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.