Gradonačelnik Podgorice ostaje na funkciji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Sep.2009, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Podgorice ostaje na funkciji

PODGORICA - Skupština Podgorice odbacila je opozicionu inicijativu za smenu gradonačelnika glavnog grada Crne Gore Miomira Mugoše zbog napada na novinare dnevnog lista "Vijesti" početkom avgusta, javlja Radio Slobodna Evropa.

Za inicijativu su glasala 22 odbornika opozicije, protiv je bilo 26 odbornika gradske skupštine, dok su odbornici Socijaldemokratske partije (SDP), koalicionog partnera Demokratske partije socijalista (DPS), čiji je Mugoša funkcioner, bili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << uzdržani.

Lokalni parlament ima 55 odbornika i za pokretanje postupka koji bi omogućio građanima da se izjasne o poverenju Mugoši bila je potrebna podrška 28 odbornika.

Više od trećine odbornika tražilo je od lokalnog parlamenta da omogući građanima da 18. oktobra glasaju o poverenju gradonačelniku, ocenjujući da on, zbog napada na novinare na radnom zadatku, "zakonski i moralno nije dostojan" da obavlja dužnost gradonačelnika glavnog grada Crne Gore.

Mugoša je tokom rasprave ponovio da je on napadnut i da "Vijesti" na njemu žele da "profitiraju".

Odbornički klub SDP je i ranije nagovestio da u Skupštini neće podržati inicijativu, jer treba sačekati stavove nadležnih organa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Odbačen zahtev za smenu Mugoše

Izvor: B92, 14.Sep.2009

Podgorica -- Skupština Podgorice odbacila je opozicionu inicijativu za smenu gradonačelnika glavnog grada Crne Gore Miomira Mugoše zbog napada na novinare lista "Vijesti"... Za inicijativu su glasala 22 odbornika opozicije, protiv je bilo 26 odbornika gradske skupštine, dok su odbornici Socijaldemokratske...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.