Gorčinov Narodni poslanik u Gračanici

Izvor: Blic, 11.Feb.2016, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gorčinov "Narodni poslanik" u Gračanici

Ansambl Narodnog pozorišta Priština izvešće 15. februara u Domu kulture "Gračanica" predstavu "Narodni poslanik" Branislava Nušića, u režiji Gorčina Stojanovića, najavila je danas ta ustanova.

- Nušić se bavi mehanizmom i mehanikom vlastoljublja i častohleplja. To što je taj mehanizam komičan, ne čini ga manje opasnim. To što je melodrama s vlašću priča sa srećnim krajem, ne znači da taj mehanizam, jednom pušten u pogon, neće raditi zauvek, taj jedini istinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << perpetuum mobile koji radi na gorivo čistog ništavila, kao što to pokazuje poslednji čin Nušićevog pisanja - primetiio je Stojanović.

Stojanović dodaje da Jevrema Prokića teatar nije odvratio od ljubavi spram vlasti, naprotiv, učvrstio ga je u veri i nadi, jer, teatar ne poučava i ne čini boljim onog ko to već nije.

- Teatar zavodi, kao i vlast, uostalom. Nušićev Jevrem Prokić zaljubljen je u vlast i svi oko njega dodirnuti su aurom njegove strasti - naglasio je Stojanović.

Stojanović je bio zadužen i za scenografiju i izbor muzike, kostime je uradio Boris Čakširan. U predstavi igraju Milan Vasić, Branko Babović, Bojan Stojčetović, Jasminka Hodžić, Jelena Orlović, Aleksandar Mihajlović, Igor Damnjanović, Anika Grujić, Aleksandra Cucić i Vasilj Adžić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.