Gomilaju se problemi stanara u Stepi, sada ih muče i zmije

Izvor: N1 televizija, 06.Avg.2016, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gomilaju se problemi stanara u Stepi, sada ih muče i zmije

Stanari beogradskog naselja Stepa Stepanović, godinama se susreću sa mnogobrojnim problemima. Pored toga što se godinama bore da dobiju ono što im je obećano i prikazano u planu prilikom kupovine stanova, sada imaju novi - zmije, koje su okupirale jednu od zelenih površina koju niko ne održava, a na kojoj je planirana izgradnja vrtića.

Autobuska stanica na sred parkinga. Samo jedan, ali ne i najveći problem sa kojim se susreću stanovnici beogradskog naselja Stepa Stepanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Projektom je predviđena izgradnja dva vrtića, postoji jedan, čiji kapacitet ne podrazumeva upis svakog deteta iz naselja.

“Ja sa svojim detetom nisam imao mogućnost da se upišem u vrtić u naselju tako da smo morali da ga upišemo na Autokomandi”, objašnjava stanar Stepe, Žarko Pantić.

A na mestu, gde je pre četiri godine trebalo da bude sagrađen vrtić - trava, smeće, a prema navodima stanara, i zmije. Do sada su se, kaže Zoran Božanić sami snalazili, hvatali ih i premeštali na druge lokacije.

“Ovde ljudi poseduju tu svest da su zmije izuzetno korisne životinje i zakonom zaštićene, tako da se trudimo da ih prenesemo na neku drugu lokaciju za koju procenimo da je bezbednija, jer ovde svakodnevno prolaze deca, a uveče sve vri od dece”, ističe Zoran.

Zmija ne bi ni bilo da se trava redovno kosi, a parcela održava. Međutim tu nastaje problem. Stanarima, naime nije jasno ko je odgovoran za uređenje ovog zemljišta.

“Mi smo do pre dava dana bili ubeđeni, imjaući u vidu iskustva sa sastanaka, da ta parcela pripada Građevinskoj direkciji Srbije. Međutim, iz medija smo saznali, što govori o tome kakav je odnos vlasti prema stanarima ovog naselja, da zapravo ta parcela pripada gradu. Mi smo imali sastanak i sa Gradskim zelenilom ali oni tvrde da oni ovu parcelu ne vide u svojoj dokumentaciji i da iz tog razloga ne mogu da je čiste”, objašnjava Zoran Božanić.

Prema navodima Građevinske direkcije Srbije, sporna parcela je 2013. godine iz vlasništva Republike Srbije prešla u vlasništvo Grada Beograda, bez naknada, a u cilju izgradnje kombinovanih dečijih ustanova i osnovnih škola, a kako do toga nije došlo, dužnost uređenja te površine preuzima grad Beograd.

“Ono što je uvek problem jeste što oni prebacuju nadležnosti čije je šta i ko će čime da se bavi, a nama to na kraju dana nije ni toliko važno, nama je važno da živimo u lepom okruženju”, poručuje stanar Ivan Ćosić.

Po odluci o Komunalnom redu, u članu 17 stoji da površine oko zgrade moraju da se drže u urednom stanju o čemu se stara vlasnik, što stanari ovog naselja čine.

Pokušali smo da saznamo ko je vlasnik i ko je odgovoran za održavanje sporne parcele. Iz Građevinske direkcije uputili su nas na grad Beograd iz grada na Republiku, pa ponovo na grad, a oni nazad na Građevinsku direkciju Srbije. I dok nadležni odgovornost prebacuju jedni na druge, na tom mestu umesto dece igraju se zmije.

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nadležni prebacuju odgovornost, stanari hvataju zmije

Izvor: N1 televizija, 06.Avg.2016

Stanari beogradskog naselja Stepa Stepanović godinama se susreću sa mnogobrojnim problemima. Pored toga što se godinama bore da dobiju ono što im je prilikom kupovine stanova obećano i prikazano u planu, sada imaju novi - zmije, koje su okupirale jednu od zelenih površina koju niko ne održava,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.