Gligorijević: Vučić i Tači teže stanju večitog dijaloga

Izvor: N1 televizija, 04.Okt.2018, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gligorijević: Vučić i Tači teže stanju "večitog dijaloga"

Novinarka nedeljnika Vreme Jovana Gligorijević ocenila je u Novom danu da predsednici Srbije i Kosova, Aleksandar Vučić i Hašim Tači, teže stanju "večitog dijaloga".

"Vrlo je popularna, sad već ofucana, fraza zamrznuti konflikt. Ja bih ovo stanje nazvala večitim dijalogom i mislim da je to nešto čemu teže Vučić i Tači i da i jednom i drugom, iz unutrašnjih političkih razloga opstanka na >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << vlasti, odgovara da večito pregovaraju, a da se ne dogovore", smatra ona.

Mi nemamo informacije, imamo impresije i kvalifikacije šta se događa s dijalogom.

Gligorijević dodaje da oni ili nemaju rešenje ili im ona rešenja koja imaju na raspolaganju ne idu na ruku u smislu opstanka na vlasti.

Odgovarajući na pitanje o poseti Tačija Gazivodama, Gligorijević je rekla da se to uklapa u "šablon proizvodnje krize".

"Ja mogu i da Vam i prepričam kako taj šablon izgleda - sretnu se Vučić i Tači u Briselu, pa prođe pet, šest dana i ne prvi vikend već onaj naredni mi imamo nekakvu lažnu krizu", kaže ona i objašnjava da je razlog to što su svi pravi politički procesi izumrli.

Hajka na Sergeja Trifunovića

Govoreći o pisanju medija u vezi sa podizanjem krivične prijave protiv Sergeja Trifunovića zbog navodne nepravilnosti u vezi sa radom humanitarne fondaciej "Podrži život", Gligorijević je rekla da bi takve informacije trebalo da saopšti nadležna državna institucija.

"Ovde se prosto radi o kriznom PR-u države koja nema, ne može ili neće da pošalje svu decu na lečenje u inostranstvo i fondacija koje u tome uspevaju. Mi smo gledali hajku na Aleksandra Šapića, ovo nije prvi put hajka na Sergeja Trifunovića. Kreće se sa Tvitera, pa onda analitičari, funkcioneri...", ističe ona.

Prema njenom mišljenju, šalje se poruka da Dušanu Todoroviću nije bilo spasa i da su građani džabe skupljali pare.

"Plus politički spin da je Sergej Trifunović prikupljanjem tog novca pokušao da naruši ugled države koja je 127 dece poslala na lečenje u inostranstvo i uspešno izleči", zaključuje ona.

Slučaj Radete brzo zaboravljen

Gligorijević je ocenila da je pitanje smene potpredsednice Skupštine Srbije Vjerice Radete zbog sramnog tvita jedna u nizu tema koje su brzinom komete prošle kroz javni i politički život i brzo zaboravljene.

"Na žalost, mi živimo u jednoj meteorskoj kiši afera koje se tom brzinom gase", smatra ona.

Dodaje da je, na osnovu ponašanja vladajuće većine, odmah bilo jasno da se Radeti ništa neće dogoditi. Smatra i da je vladajuća većina propustila priliku da uradi nešto dobro i za svoj imidž - da oživi odgovornost za javno izgovorenu reč.

Ona misli da je i Savez za Srbiju propustio priliku da popravi svoju sliku u javnosti isključivanjem Željka Veselinovića iz sindikata "Sloga" zbog Fejsbuk posta o premijerki Ani Brnabić.

Šta je ostalo od 5. oktobra

Gligorijević kaže da ćemo odgovor na pitanje šta je ostalo od 5. oktobra naći kad odgovorimo šta je 5. oktobar.

"To je bio dan kad su građani izašli na ulice da odbrane rezultate izbora. Nije bila revolucija, nije bio prevrat već uspeli protest za priznavanje rezultata i dan jedne pobede nad režimom Slobodana Miloševića. Peti oktobar je dan kad je u Srbiji srušena diktatura", rekla je ona.

Dodaje da su ljudi, koji su izašli na ulice, znali ko dolazi na vlast posle Miloševića.

"Znali su da to neće biti idealno. Ubeđena sam da nisu izašli da bi ovi došli nego da bi ono sklonilo i otišlo", zaključuje ona.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.