Gađan američki ratni brod

Izvor: B92, 27.Nov.2023, 10:28

Gađan američki ratni brod

Balističke rakete ispaljene su iz Jemena na američki ratni brod u Adenskom zalivu nakon što je mornarica odgovorila na poziv za pomoć sa zaplenjenog tenkera.

Tanker, identifikovan kao "Central park", nosio je fosfornu kiselinu kada je njegova posada pozvala za pomoć i rekla da su "napadnuti od strane nepoznatog subjekta".

"USS Mejson", razarač sa vođenim projektilima, i saveznički brodovi iz operativne grupe za borbu protiv piraterije koja deluje u Adenskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zalivu i kod obale Somalije, odgovorili su na poziv za pomoć i "zahtevali oslobađanje broda".

"Nakon toga, pet naoružanih osoba se iskrcalo sa broda i pokušalo da pobegne malim čamcem", navodi se u saopštenju i dodaje da je USS Mejson jurio napadače, što je rezultiralo njihovom konačnom predajom.

Nekoliko sati kasnije, u ponedeljak ujutru u 1.41 po lokalnom vremenu, dve balističke rakete ispaljene su iz oblasti pod kontrolom Hutija u Jemenu "ka opštoj lokaciji" USS Mejsona i Central parka.

Rakete su navodno pale u zaliv oko 10 nautičkih milja od broda. USS Mejson je završavao svoj odgovor na poziv u pomoć broda Central park u vreme lansiranja projektila.

Saopšteno je da nije bilo štete ili povređenih iz Central parka ili Mejsona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DRAMA U ADENSKOM ZALIVU Ispaljene balističke rakete ka američkom razaraču, trenuci su delili od KATASTROFE

Izvor: Blic, 27.Nov.2023

Dve balističke rakete ispaljene su iz Jemena, koji kontrolišu Huti, u pravcu američkih vojnih brodova u Adenskom zalivu, nakon što je američka mornarica odgovorila na poziv u pomoć sa komercijalnog tankera koji su zaplenili naoružani pojedinci, saopštila je američka vojska u nedelju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.