Fratini: Ne vraćamo vize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2011, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fratini: Ne vraćamo vize

BEOGRAD -

Italijanski šef diplomatije Franko Fratini izjavio je da daje punu podršku evropskim integracijama Srbije i celog regiona zapadnog Balkana, da se ne dovodi u pitanje ostvareni vizni režim i da neće kasniti italijanske investicije.

Na pitanje koliko je ozbiljna tema u Briselu smišljanje načina kako da se pojednostavi procedura oko eventualnog ponovnog uvođenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << viza, a zbog azilanata, Fratini je u intervjuu "Novostima" odgovorio da nisu o tome razgovarali.

"Ovoga puta na dnevnom redu su bile druge aktuelnosti. Na ovom sastanku ministara nije bilo reči o Srbiji", rekao je on.

Fratini tvrdi da neće kasniti italijanske investicije, pre svih one u vezi sa Fijatom, zbog problema u srpskoj vladi.

"Proizvodnja novog modela 'Fijata' je potvrđena, to je dogovoreno i tu nema nikakvih problema", naglasio je on.

Fratini je kazao da se razmatraju mogućnosti da na proleće ili početkom septembra bude održan zajednički srpsko-italijanski savet ministara, koji je bio zakazan još prošle godine, i na kome je trebalo da učestvuje i italijanski premijer Silvio Berluskoni.

"Utvrdićemo datum. Još se tačno ne zna, ali, za sada, mislim da se razmatraju mogućnosti da to bude ili na proleće ili početkom septembra. U svakom slučaju, održaćemo zajedničku sednicu ove godine", rekao je italijanski šef diplomatije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.