File o poglavljima 23 i 24

Izvor: Beta, 05.Maj.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

File o poglavljima 23 i 24

BEOGRAD, 5. maja 2014. (Beta) - Evropski komesar za proširenje Štefan File razgovarao je u ponedeljak u Beogradu sa ministrima pravde i unutrašnjih poslova, Nikolom Selakovićem i Nebojšom Stefanovićem, o pripremama za početak pregovora o Poglavljima 23 i 24 koja obuhvataju reformu policije i pravosduja.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, Selaković je rekao da je prethodna vlada Srbije počela odredjene reformske procese, ali da je sada na novoj vladi da radi mnogo ozbiljnije >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i odgovornije.

Govoreći o spremnosti Srbije za proces pregovora sa EU, Selaković je naglasio da su sva ministarstva posvećena evrointegracijama, ali da su pred Ministarstvom pravde posebno veliki izazovi, jer se u okviru njegovih nadležnosti nalazi Poglavlje 23, sa kojim se otvaraju pali i zatvaraju pregovori.

Ministri pravde i unutrašnjih poslova su ukazali Fileu da će ova dva ministarstva ubuduće veliku pažnju posvetiti akcionim planovima za pregovaranje poglavlja 23 i 24, kao i njihovoj implementaciji, dodaje se u saopštenju.

File je rekao da evropske institucije pažljivo prate aktivnosti koje Srbija preduzima kako bi uskladila svoje zakonodavstvo sa pravnim tekovinama EU, i da su spremne, kao i do sada, da pruže podršku Srbiji na njenom putu ka Evropskoj uniji.

On je naglasio da reformske poteze koje Srbija bude činila, a koji se posebno odnose na poglavlja 23 i 24, moraju imati pozitivan efekat na život gradjana Srbije, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.