Izvor: B92, 15.Okt.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fila: Dokumentacija VRS nestala

Beograd -- Advokat Toma Fila kaže da Republika Srpska ne može da Tribunalu dostavi ratnu dokumetaciju jer je ona nestala.

"Jedan deo tih dokumenata je neko odneo kući, deo je nestao, a deo je spaljen. Tražiti od Republike Srpske da dostavi tu dokumentaciju je budalaština. Ta dokumenata nisu tamo", rekao je Fila. On kaže da tih dokumenata nema ni u Glavnom štabu Vojske RS, što je utvrdio kada je pripremao odbranu haškog optuženika, generala Đorđa Đukića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Odlazio sam u Glavni štab da bih uzeo dokumenta radi odbrane Đukića. Saznao sam da je mnogo generala iz Glavnog štaba VRS dokumenta odnelo kući, a jedan od njih mi je rekao da je uzeo ta dokumenta zato što hoće da piše knjigu", rekao je Fila. On je dodao da taj general nije izdao knjigu, ali da je nestao zajedno s dokumentacijom.

Fila tvrdi da nije sva ratna dokumentacija koju Tribunal traži na štetu optuženih. "Iz tih dokumenta bi se videle i mnoge opravdane reakcije i operacije koje su vođene, ali ih nema. Za optužene u Hagu ta dokumentacija bila bi od koristi", rekao je Fila.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.