Fauči: Mislim da je vreme

Izvor: B92, 10.Maj.2021, 08:02

Fauči: Mislim da je vreme

Vašington -- Vodeći američki imunolog i medicinski savetnik Bele kuće Entoni Fauči najavio je da će smernice za nošenje maski u zatvorenom prostoru uskoro biti promenjene.

Fauči je, gostujući u programu ABC Njuza, na pitanje da li je vreme da počne liberalizacija te mere, odgovorio da misli da jeste, prenosi CNN.

"Mislim da ćete to verovatno videti kako budemo išli dalje i kako se sve više ljudi vakciniše", rekao je Fauči, koji je i direktor Nacionalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << instituta za alergiju i zarazne bolesti.

On je najavio da će američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ažurirati svoje smernice jer se sve više Amerikanaca vakciniše.

CDC je prošlog meseca ublažio smernice o nošenju maski na otvorenom, ali i dalje savetuje i one koji su se vakcinisali i one koji još nisu da nose maske u zatvorenim javnim prostorima kao što su tržni centri, bioskopi ili muzeji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

USKORO MOGUĆE UKIDANJE MASKI? Najavljene nove smernice, počinje "liberalizacija" mera

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Maj.2021

Uskoro nova odluka..Vodeći američki imunolog i medicinski savetnik Bele kuće Entoni Fauči najavio je da će smernice za nošenje maski u zatvorenom prostoru uskoro biti promenjene...Fauči je, gostujući u programu ABC Njuza, na pitanje da li je vreme da počne liberalizacija te mere, odgovorio da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.