FR: Policija suzavcem rasterala migrante

Izvor: B92, 02.Avg.2015, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FR: Policija suzavcem rasterala migrante

Francuska policija upotrebila je suzavac kako bi rasterala migrante koji su pokušali da uđu u tunel ispod kanala Lamanš, javila je agencija AP.

Grupa od oko 200 migranata je kasno sinoć srušila više ograda kod terminala tunela, a policija ih je rasterala kada su nameravali da sruše i poslednju bezbednosnu ogradu.

Migranti su uzvikivali "Otvorite granicu" i "Nismo životinje".

Britanski premijer Dejvid Kameron izrazio je pre dva dana veliku zabrinutost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog pokušaja 2.000 imigranata da silom pešice prođu kroz železnički tunel ispod Lamanša.

On je rekao da je situacija "jako zabrinjavajuća", da će Britanija učiniti sve da se izbori s krizom u Kaleu, kao i da u tome blisko sarađuje s francuskim vlastima.

Migranti svakodnevno pokušavaju da stignu do Velike Britanije sakriveni u kamione koje vozovi prevoze tunelom. Zabeležen je i jedan smrtni slučaj.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Policija suzavcem rasterala migrante u Francuskoj

Izvor: Radio 021, 02.Avg.2015

Francuska policija upotrebila je suzavac kako bi rasterala migrante koji su pokušali da uđu u tunel ispod kanala Lamanš, javila je agencija AP...Grupa od oko 200 migranata je kasno sinoć srušila više ograda kod terminala tunela, a policija ih je rasterala kada su nameravali da sruše i poslednju...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.