FESTIVAL SVETSKE MUZIKE U TAKOVU

Izvor: Kurir, 05.Avg.2010, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FESTIVAL SVETSKE MUZIKE U TAKOVU

GORNJI MILANOVAC - Drugi srpski festival svetske muzike, na kome će nastupiti sastavi iz Norveške, Francuske, Hrvatske i Srbije, počeće sutra u Takovu i traje četiri dana. Organizator manifestacije je opština Gornji Milanovac, a pokrovitelj Ministarstvo inostranih poslova Norveške.

Direktor Festivala Slobodan Božović rekao je da je ideja manifestacije da promoviše žanrovski različite sadržaje utemeljene u srpskoj, balkanskoj i svetskoj muzičkoj tradiciji.

Božović >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << je dodao da je muzika koja se izvodi na festivalu nastala mešavinom tradicionalne folklorne i takozvane zapadnjačke muzike, koja je na svetskoj sceni doživela veliki prodor pre 20 godina, dok u Srbiji tek stiče popularnost.

Pored niza koncerata, biće organizovane smotre folklornih ansambala, izložbe domaće radinosti, kao i različite ekološke manifestacije.

Festival se završava u ponedeljak koncertom prošlogodišnjeg pobednika Dragačevskog sabora trubača Dejana Lazarevića, kada će biti upućen poziv za 50. jubilarni Sabor, koji počinje 13. avgusta u Guči.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.