EU ponovo uvodi vize Srbiji?

Izvor: Kurir, 19.Dec.2012, 23:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU ponovo uvodi vize Srbiji?

Postoji velika mogućnost da se ukine bezvizni režim nekim zemljama zapadnog Balkana, a najveći problem s lažnim azilantima imaju Srbija, Makedonija i BiH, kaže Fajonova

BEOGRAD - Kazna?

Izvestilac Evropskog parlamenta Tanja Fajon kaže da postoji velika mogućnost da neke članice EU suspenduju bezvizni režim prema pojedinim zemljama zapadnog Balkana.

Upitana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koje bi zemlje najpre mogle da izgube bezvizni režim, evropska parlamentarka nije precizno odgovorila, ali je ukazala na određene činjenice o broju lažnih azilanata iz pojedinih zemalja.

- Prema informacijama o broju lažnih azilanata, to su najčešće građani Srbije i Makedonije, a u poslednje vreme i BiH. Sve vreme najveći problem je s pripadnicima manjina, dakle Romima - rekla je Fajonova.

Premijer Ivica Dačić, s druge strane, kaže da Srbija čini sve da ne dođe do narušavanja vizne liberalizacije.

- Mi činimo sve što možemo da smanjimo broj migranata i lažnih azilanata koji idu u zapadnu Evropu - rekao je Dačić.

(R. K. )
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.