EU kažnjava Mađarsku zbog budžetskog deficita

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Mar.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EU kažnjava Mađarsku zbog budžetskog deficita

BRISEL -

Ministarka ekonomije Danske Margrete Vastager saopštila je danas da je Evropska unija odlučila da kazni Mađarsku zbog velikog budžetskog deficita, ali je primena odluke odložena do juna ove godine.

Na taj način Mađarskoj su data tri meseca da usvoji rebalans budžeta, kako deficit ne bi bio veći od tri odsto BDP, koliko je propisala EU.

Ukoliko to ne uradi, Mađarska 2013. godine neće dobiti 495 miliona dolara iz Razvojnog fonda EU.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nekoliko država, među kojima su bile Austrija i Velika Britanija, tražilo je da se primena odluke o kažnjavanju odloži do septembra, ali su neke članice insistirale da ona na snagu stupi odmah, pa je na kraju nađeno kompromisno rešenje, prenosi AP.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.