Džonson uhvaćen u laži?

Izvor: B92, 24.Maj.2022, 11:28

Džonson uhvaćen u laži?

Premijer Velike Britanije Boris Džonson snimljen je kako pije na događaju u Dauning stritu za vreme lokdauna.

ITV News je objavio četiri snimka, rekavši da su napravljena 13. novembra 2020. godine na ispraćaju njegovog direktora za komunikacije, Li Kejna.

Policija Londona izdala je kazne u vezi sa okupljanjima u Dauning stritu na taj datum, prenosi BBC.

Portparol Džonsona rekao je da policija ima pristup informacijama, uključujući i fotografije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

BBC je saznao da je najmanje jedna osoba, koja je prisustvovala događaju, kažnjena. Džonson još uvek nije.

Nakon što su se fotografije pojavile u javnosti, neki političari pozvali su Džonsona da podnese ostavku.

U vreme kada je napravljena fotografija na snazi je bio drugi lokdaun u Engleskoj, a pravila su zabranjivala okupljanja u zatvorenom dvoje ili više ljudi.

U međuvremenu je počeo da kruži i snimak na kojem Džonson negira da je žurka održana u Dauning stritu 13. novembra, nakon što su objavljene fotografije od tog dana, na kojima se čini da premijer u ruci drži piće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.