Izvor: Politika, 04.Mar.2014, 09:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dve i po decenije Bitef teatra

Bitef teatar proslavio je 25. rođendan priredivši za goste predstavu, dokumentarac o svom osnivanju, performans ispred zgrade, gde je upriličen i  vatromet. Ansambl Slovenskog narodnog gledališča Drama iz Ljubljane izveo je predstavu „Alkestida”, koju je u glavnom gradu Slovenije postavio naš reditelj Boris Liješević.

Dokumentarni film Arsenija Jovanovića „Rađanje pozorišta” podsetio je na adaptaciju prostora kod Bajlonijeve pijace, u zgradi koja je građena za crkvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << ali nikada nije bila u toj funkciji. Posetioci su mogli da vide i akrobacije u vazduhu i žongliranje sa vatrom koje su izvodile Tanja Milanović i Mira – Beba Dobrković, uz pratnju saksofoniste Ivana Stamenkovića.

A. K.

objavljeno: 04.03.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.