Dva čoveka i bager rade nemoguće

Izvor: Prva.rs, 21.Maj.2014, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva čoveka i bager rade nemoguće

"Ovde je osam domaćinstava odsečeno već šesti dan. Sve su to stariji i deca. Samo smo ja i još jedan momak radno sposobni, a niko nam iz Bratunca nije došao već pet dana. Ako budemo morali nekoga do bolnice da vodimo, ne znam kako ćemo", kaže meštanin Mihret.

Ističe da je sinoć jedna firma iz Kiseljaka poslala bager u ovaj kraj, te da traje osposobljavanje puta.

"Ne znam šta da vam kažem, ovde će im trebati tone i tone zemlje za nasip, veliki podzid, pa ni tada ne znam hoće li uspeti da obnove ovaj put. Sve je to neprepoznatljivo. Prvo treba vratiti reku u korito", kaže Mihret.

Priča kako je protekle sedmice, tokom najvećih padavina, između dve kuće ovog sela zagromila zemlja.

"Samo čudom su ljudi preživeli i izašli iz tih kuća. Klizište je doslovno prošlo između dve porodice. Sreća pa je barem zemlja stala i da je kiša prestala", ističe Mihret, te dodaje da u selu još uvek ima izvorske vode, ali da nije siguran koliko će zalihe hrane potrajati.
Izvor: Klix

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.