Država pomaže Čaviću

Izvor: Politika, 04.Apr.2011, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Država pomaže Čaviću

BEOGRAD - Ministarka omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić Marković potpisala je danas sa plivačem Miloradom Čavićem ugovor o stipendiranju za sportsko usavršavanje kao zaslužnim sportistom, kao i ugovor o učešću u finansiranju projekta „Zlatna medalja” na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Samardžić Marković je rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << da će na osnovu sporazuma o stipendiranju Čavić dobijati oko 60.000 dinara mesečno, dok će drugi ugovor Čaviću omogućiti da se bez briga i opterećenja priprema za Olimpijadu u Londonu.

Ona je precizirala da će Čavić dobiti iz budžeta osam miliona za pripreme za London, uz još 2,6 miliona koji obezbeđuje Olimpijski komitet Srbije.

Zahvaljujući se na pomoći, Čavić je naglasio da će mu značiti da se priprema u Srbiji, gde će mu biti lakše jer će imati podršku najboljih prijatelja i porodice.

„To će me učiniti jačim”, rekao je Čavić koji je naglasio da se godinama pripremao u inostranstvu, a sada će imati priliku da se prvi put u karijeri priprema u Srbiji.

On je istakao da se uspešno oporavlja od operacije leđa i da je nedavno na treningu ostvario odličan rezultat na 100 metara delfin.

„Znam da ću biti spreman za medalju u Londonu”, zaključio je Čavić. 

Fonet

objavljeno: 04.04.2011.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.