Dodik: Stranci ponizili Srbe

Izvor: Blic, 13.Maj.2013, 22:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: Stranci ponizili Srbe

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da on nije čovek koji odlučuje o pitanju Kosova i Metohije, ali da Srbima sa KiM savetuje da u razgovoru sa rukovodstvom Srbije reše sve dileme koje imaju o briselskom sporazumu.

- Moj odnos prema tom pitanju je jasan od početka i on podrazumeva da Srbija treba da zatraži da sever Kosova ostane u Srbiji i da se uđe u racionalno objašnjenje šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bi značilo ako bi se Albanci vratili u politički sistem Srbije - rekao je Dodik u emisiji "Između dve vatre" na RTV B92.

- Mislim da je to fer rešenje za međunarodnu zajednicu, jer se Srbi ne bi osećali poniženi. Kada su objašnjavali jednostranu nezavisnost Kosova, govorili su da je animozitet Albanaca i Srba toliko veliki da nema zajedničkog života. Šta je sa tim argumentom sada, kako to mogu četiri opštine na Kosovu sada? - upitao je Dodik i napomenuo je da je jasno da će biti uspostavljena supremacija kosovskih zakona.

- Nisam čovek odluke za Kosovo, i RS nije ta koja odlučuje o tome, ali razumem, možda više nego Srbi u Srbiji, položaj Srba na severu Kosova – istakao je on.

Govoreći o susretu sa Srbima sa severa, Dodik je rekao da razume njihovu situaciju, jer se i RS bori protiv integralističke politike u Bosni i Hercegovini.

- Nisam palio vatru, niti stišavam stasti, ali mislim da su nas stranci ponizili i potcenili, nisu nam dali nikavu satisfakciju i imam loš utisak u stomaku - rekao je Dodik.

On je poručio da strancima neće uspeti da izgrade multietničko Kosovo, kao što nisu uspeli ni od BIH da naprave unitarnu i centralizovanu državu.

Dodik je rekao da je razgovarao i sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem o trilaterali BIH, Srbije i Turske u Ankari, ali i o drugim aktuelnim temama. On je odbacio tvrdnje da je sprečio masovan dolazak ljudi iz RS na miting u Beograd, na kojem se protestovalo protiv briselskog sporazuma.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Dodik: Stranci nas ponizili i potcenili

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2013

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras da on nije čovek koji odlučuje o pitanju Kosova i Metohije, ali Srbima sa Kosova i Metohije savetuje da u razgovoru sa rukovodstvom Srbije reše sve dileme koje imaju o briselskom sporazumu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.