Izvor: B92, 28.Dec.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đilas: Novi princip u privatizaciji

Beograd -- Beogradu će ubuduće, umesto pet, pripadati 50 odsto od privatizacije preduzeća kojima je glavni resurs zemljište, najavio je gradonačelnik Dragan Đilas.

"Prvo preduzeće koje će se prodavati po ovom principu biće Beogradski sajam, a ovakav dogovor postignut je pre nekoliko nedelja sa Agencijom za privatizaciju, uz saglasnost Ministarstva finansija", rekao je Đilas za Politiku.

On je ocenio da je ovakav princip korektniji, jer "kako bi bilo da mi sada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tražimo da se odvoji parče zemljišta kod Beogradskog sajma i da ga posebno prodamo".

"To bi samo usporavalo proces, a to nikome nije cilj. Zato je i dozvoljeno da se poveća iznos sredstava od privatizacije", objasnio je Đilas.

On je najavio da će u ponedeljak biti objavljena konačna rang lista za 1.000 socijalno neprofitnih stanova.

Jedan broj stanova biće useljiv u drugoj polovini sledeće godine, kada će biti raspisan konkurs za preostalih 1.000 stanova koji bi trebalo da budu završeni 2010. godine. Cena kvadrata biće onolika kolika bude u izgradnji, rekao je Đilas.

On je najavio da će za remont starih i kupovinu novih tramvaja biti izdvojeno 40 miliona evra, ali će tražiti takvu kompaniju koja će moći da proda vozila sa otplatom na pet godina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.