Đentiloni: Rano za procenu uticaja virusa na ekonomiju EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Feb.2020, 14:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đentiloni: Rano za procenu uticaja virusa na ekonomiju EU

Još je rano za procenu uticaja epidemije koronavirusa na privredu Evropske unije, izjavio je danas evropski komesar za ekonomiju Paolo Đentiloni, dodajući da fiskalna pravila bloka dozvoljavaju veće rashode u vanrednim situacijama.

"Neka procena i ozbiljna prognoza još nisu mogući", rekao je Đentiloni na konferenciji za novinare u Briselu, priznajući da je već postoji "delimična materijalizacija" negativnih efekata koje je izazvala epidemija, prenosi Rojters. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Epidemija, koja je prvo buknula u Kini, izbila je prošle nedelje i na severu Italije, što je dovelo do intenziviranja strahovanja od većeg podbačaja evropskog i globalnog ekonomskog rasta od očekivanog.

Đentiloni je dodao da fiskalna pravila EU dopuštaju veće javne rashode za ublažavanje ozbiljnih ekonomskih posledica u kriznim situacijama. Uslovi za zemlje članice bloka da koriste tu mogućnost biće procenjeni u narednim mesecima, rekao je on.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evropski komesar za ekonomiju: "Još rano za procenu UTICAJA VIRUSA na privredu EU"

Izvor: Blic, 26.Feb.2020

Još je rano za procenu uticaja epidemije korona virusa na privredu Evropske unije, izjavio je danas evropski komesar za ekonomiju Paolo Đentiloni, dodajući da fiskalna pravila bloka dozvoljavaju veće rashode u vanrednim situacijama.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.