Dirljiva priča Vašington posta o psu Leu

Izvor: Mondo, 07.Jul.2015, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dirljiva priča Vašington posta o psu Leu

Pas Leo, koji je pre godinu dana spasao desetogodišnju Nikolinu Vučetić iz Pančeva od napada podivljalog bulmastifa i uginuo od povreda, dobio je nedavno spomenik u tom gradu, a to je privuklo pažnju i stranih medija.

Foto: screenshot/YouTube Hrabri jazavičar Leo

Mali jazavičar najviše je voleo da se mazi sa svojim vlasnicima ili da se vozi na zadnjem sedištu automobila, ali jednog dana je pokazao istinsku hrabrost...Ovako počinje priča o psu Leu u američkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << “Vašington postu.”

Jazavičar Leo postao je heroj zato što je uspeo da odbrani devojčicu Nikolinu Vučetić od bulmastifa koji je ujeo za ruku dok je vozila rolere.Leo je zadobio povrede opasne po život, I pored truda veterinara, on je uginuo nakon dva dana.

Leo je platio životom, ali građani ovog grada na severu Srbije ga nisu zaboravili, piše list.

Spomenik je otkriven pre dve nedelje u gradskom parku pred više stotina Pančevaca, među kojima je bilo najviše dece

Nikolina Vučetić, devojčica koju je Leo odbranio, često obilazi spomenik.

“Drago mi je da mu je podignut spomenik. Ispao je pravi heroj", rekla je Nikolina za AP.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.