Diković: Bolji dani su pred nama

Izvor: Studio B, 22.Dec.2015, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diković: Bolji dani su pred nama

Uprkos brojnim teškoćama i izazovima, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uspešno su realizovali sve poverene zadatke,rekao je u obraćanju zvanicama načelnik Generalštaba VS general Ljubiša Diković.

Ministarstvo odbrane Republike Srbije održalo je večeras u sali Doma Garde povodom novogodišnjih i božićnih praznika svečani prijem, sa kojeg je načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković poručio da za sobom ostavljamo tešku godinu i da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << bolji dani pred nama.

Prijemu u kristalnoj sali Doma Garde prisustvovali su predsednik Republike Tomislav Nikolić, predsednica Skupštine Maja Gojković, srpski pratrijarh Irinej i ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin, dok je izostao ministar odbrane Bratislav Gašić, koji je zajedno sa Dikovićem organizovao prijem.

Diković je u obraćanju zvanicama istakao da su u godini na izmaku, uprkos brojnim teškoćama i izazovima, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije uspešno realizovali sve poverene zadatke.

"Uspešnim realizovanjem zadataka u kopnenoj zoni bezbednosti, zajedno sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova, reazlizacijom zadataka u mirovnim misijama UN i EU, kao i pružanjem pomoći građanima kada je to bilo potrebno, pripadnici Vojske Srbije su potvrdili da su ključni oslonac stabilnosti i bezbednosti naše države", istakao je Diković.

Načelnik Generalštaba je dodao da su srpski vojnici dostojanstveno predstavljali svoju zemlju i sposobnosti u vojnim vežbama, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

"U 2016. godinu ulazi sa čvrstim uverenjem da su bolji dani pred nama. Domaćnski koristeći poverena nam sredstva i jačanjem sposobnosti za učešće u misijama gradicjhemo partnerske odnose sa zemljama u okruženju i svetu u skladu sa državnim interesima", zaključio je Diković.

 
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.