Denis Rodman otputovao u Severnu Koreju

Izvor: Blic, 19.Dec.2013, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Denis Rodman otputovao u Severnu Koreju

Legenda američke profesionalne košarkaške NBA lige Denis Rodman otputovao je u Severnu Koreju gde bi, pored ostalog, trebalo da razgovara sa liderom Kimom Džongom Unom o vođenju tamošnjeg nacionalnog tima.

Rodman je novinarima na aerodromu u Pekingu rekao da očekuje da se 8. januara sledeće godine sastane sa Kimom.

Bivši američki košarkaš prisustvovaće turniru koji će početkom sledeće godine biti organizovan u okviru proslave rodjendana severnokorejskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << lidera.

- Znam da Kim čeka da se vratim u Severnu Koreju. Nadam se da ćemo razgovarati o stvarima koje bi mogle da pomognu celom svetu - naveo je Rodman.

On je u Severnu Koreju otputovao dve nedelje pošto je Kim DŽong Un naredio egzekuciju svog teče DŽang Song Teka.

Rodman je naveo da njegov odlazak u Pjongjang nema veze sa ovim dogadjajem, kao i da ne brine za sopstvenu bezbednost u Severnoj Koreji.

Rodman i severnokorejski lider sprijateljili su se u februaru, kada je bivši košarkaš doputovao u tu zemlju sa Harlem Globtrotersima.

Nekadašnji as Detroita, Čikaga i San Antonija najavio je da će uskoro u Severnu Koreju da dovede ekipu sastavljenu od 12 američkih košarkaša, ali nije naveo imena.

- Nadam se da košarka može da zbliži zemlje, sport je veoma važan za ljude širom sveta. Nadam se da će moja poseta ohrabriti i predsednika SAD Baraka Obamu da proba da razgovara sa njima - dodao je Rodman.

Ovaj košarkaš je tokom igrače karijere sa Čikago Bulsima osvojio tri šampionske titule, a sa Detroit Pistonsima je dva puta bio prvak NBA lige.

Pročitajte još Rodman oduševljen diktatorom: Koreja je kao Ibica, ali samo za Kim Džong Una Denis Rodman: Držao sam u naručju bebu Kim Džong Una Pogledajte: Denis Rodman psuje Obamu zbog Severne Koreje

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Košarka,   NBA

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Rodman mirotvorac: Došao za selektora, a hoće da zbliži Koreju i Ameriku

Izvor: MozzartSport.com, 19.Dec.2013

  Legenda američke profesionalne košarkaške Denis Rodman otputovao je u Severnu Koreju gde bi trebalo da razgovara sa liderom Kimom Džongom Unom o vođenju tamošnjeg nacionalnog tima. Rodman je novinarima na aerodromu u Pekingu rekao da očekuje da se 8. januara sledeće godine sastane sa Kimom,...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.