Delegacija Grada Beograda u Beču

Izvor: B92, 07.Okt.2014, 14:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegacija Grada Beograda u Beču

Delegacija Grada Beograda započela je danas višednevnu posetu Beču, tokom koje će se upoznati sa iskustvima austrijske prestonice u mnogim oblastima.

"Delegacija Beogarda je započela posetu Beču u okviru koje će više gradskih sekretara i direktora javnih prduzeća posetiti gradska preduzeća, preduzeća čije je osnivanje pomogao Beč, i saznati određena iskustva koje glavni grad Austrije ima posebno u javno-privatnom partnerstvu", izjavio je Tanjugu gradski menadžer Goran >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vesić.

Delegacija je tokom dana posetila postrojenja koja se bave preradom biomase u električnu i toplotnu energiju, kao i postrojenja koja se bave preradom otpada u toplotnu energiju.

Prema rečima Vesića, obilazak ovih postrojenja je veoma važan jer gradske vlasti u Beogradu planiraju slična postrojenja na biomasu, veliko javno-privatno partnerstvo tokom prvih narednih šest meseci sledeće godine za deoponiju regionalnog otpada Vinča, a u planu je i kogeneracija u beogradskim elektranama.

Tokom sutrašnjeg i narednih dana direktori beogradskih preduzeća posetiće preduzeće koje se bavi upravljanjem javnim garažama u Beču, kao i veletržnicu.

"Za nas su ta dva projekta veoma važna jer ćemo spremiti i iduće godine izaći sa projektom četiri podzemne garaže, kao javno-privatno partnerstvo i bitno je da vidimo kako to ovde funkcioniše. Takođe, izaći ćemo i sa projektom druge i treće faze veletržnice", najavio je Vesić podsećajući da grad završava prvu fazu tokom naredne godine.

Na kraju posete, delegacija Beograda će obići Luku Beč i gradsku marinu, što je, prema Vesiću, značajno jer je u planu da se u Čukaričkom rukavcu izađe sa projektom marine.

Što se tiče poltičkog dela posete, gradonačelnik Beograda Siniša Mali će u sredu razgovarati sa gradonačelnikom Beča Mihaelom Hojplom.

Vesić i Borko Milosavljević, kao pomoćnik gradonačelnika, imaće sastanak u Veću Beča gde će, kako je najavio gradski menadžer, razgovarati o planiranju budžeta, razvoju određenih oblasti grada, koje se na poseban način razvijaju, o iskustvima iz javno-privatnih partnerstva i iskustvima iz urbanizma.

"Nadam se da će ova poseta pomoći da u Beogradu na bolji način osmislimo sve projekte koje planiramo da sprovedemo u budućnosti", zaključio je Vesić.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Delegacija Grada Beograda započela posetu Beču

Izvor: Blic, 07.Okt.2014

Delegacija Grada Beograda započela je danas višednevnu posetu Beču, tokom koje će se upoznati sa iskustvima austrijske prestonice u mnogim oblastima...- Delegacija Beogarda je započela posetu Beču u okviru koje će više gradskih sekretara i direktora javnih prduzeća posetiti gradska preduzeća,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.