Dejli telegraf: Britanija pijun u hapšenju Ganića

Izvor: S media, 03.Mar.2010, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Dejli telegraf": Britanija "pijun u hapšenju" Ganića

Povodom slučaja Ejupa Ganića, londonski dnevnik "Dejli telegraf" piše da je Britanija "pijun u hapšenju" nekadašnjeg lidera bosanskih muslimana i diplomatskom sukobu Srbije i Bosne i Hercegovine.

List piše da je Ganić uhapšen na zahtev Srbije na osnovu Evropske konvencije iz 1957. a koja predvidja proceduru u kojoj sudije ne razmatraju dokaze već samo relevantne informacije o identitetu i kredibilnosti optužbe o navodnom zločinu i u koju nadležni ministar može da >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se umeša tek pri kraju i to na veoma ograničen način.

"Dejli telegraf" piše da je vlada u Londonu pre samo nekoliko nedelja bila umešana u sličan spor kada nije mogla da garantuje bivšoj ministarki inostranih poslova Izraela Cipi Livni, da neće biti uhapšena ako dodje u London zbog palestinskih optužbi o ratnim zločinima.

Ganićev slučaj je, pak, piše list, obnovio zahteve za promenu postojećeg zakona za koji je čak i bivši britanski premijer Margaret Tačer, inače blizak prijatelj Ejupa Ganića, juče rekla da postavlja opasan presedan za strane državnike koji dolaze u London.

Spoljnopolitički dopisnik "Dejli telegrafa", u zasebnom članku, tvrdi da Ganić "nije ubica, već čovek koji je zauzdavao ubice".

Po oceni većine stručnjaka za Balkan, počinje članak, "Ganić je poslednji čovek koji treba da bude uhapšen za ubijanje Srba".

"Ironija njegovog hapšenja u Londonu je ta što se povukao iz političkog života zbog optužbi svojih bivših saveznika u Sarajevu da je suviše pro-srpski orijentisan", čemu Dejli telegraf dodaje da, ne samo da nikakvi dokazi protiv Ganića nisu pronadjeni, već da je nasuprot tome, "on uvek pokušavao da zauzda svoje sunarodonike u njihovim ubilačkim namerama."

S druge strane, Ganić je smetao Srbima jer je kao "obrazovan i na engleskom jeziku veoma elokventan predstavnik svog naroda, rušio njihovu tezu da je rat u Bosni bio posledica muslimanske zavere protiv jedinstvene hrišćanske Evrope", piše "Dejli telegraf", prenosi Bi-Bi-Si.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ejup Ganić je pro-srpski orijentisan!

Izvor: Vesti-online.com, 03.Mar.2010

Povodom slučaja Ejupa Ganića, londonski dnevnik "Dejli telegraf" piše danas da je Britanija "pijun u hapšenju" nekadašnjeg lidera bosanskih muslimana i diplomatskom sukobu Srbije i Bosne i Hercegovine...List piše da je Ganić uhapšen na zahtev Srbije na osnovu Evropske konvencije iz 1957. godine,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Dejli Telegraf: Slučaj "Ganić" - London pijun

Izvor: Mondo, 03.Mar.2010

Velika Britanija je "pijun u hapšenju" nekadašnjeg člana ratnog Predsedištva BiH i diplomatskom sukobu Srbije i BiH, piše britanski "Dejli telegraf".

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.