Deca glumci na „Lutkalištu”

Izvor: Blic, 29.Mar.2011, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca glumci na „Lutkalištu”

U okviru manifestacije „Lutkalište – veliko dvorište” koju šesti put organizuje Predškolska ustanova „11. april” brojni mališani iz Novog Beograda okupili su se danas u vrtiću “Biser“ da pokažu u predstavama glumačko umeće. U predstavama glumila deca

- Predstave su rezultat sveobuhvatnog godišnjeg rada vaspitača, dece i roditelja i na najbolji mogući način pokazuju relaciju između zaposlenih, mališana i odraslih, one prikazuju rad sa decom tokom čitave >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine. Kroz predstave deca imaju mogućnost da se izraze i one su veoma važne za razvoj dečjeg govora i njihovog stvaralaštva – istakla je Ljiljana Mitrović, rukovodilac u PU „11. april”.

U ovim predstavama izvode se uglavnom tradicionalne i poznate priče i bajke, koje umeju da dobiju i neobičan tok ili završetak, ako deca tako požele ili kreiraju u svakodnevnoj igri. Danas je na scenu izašla Crvenkapa na naš način, prolećni Deda Mraz, Zloćka Moćka, vuk i sedam jarića, Sneško i Neško. Bilo je tu i gusara, svemiraca, šumskih drugara, zunzara.

– Važno je da se deca kroz ovu manifestaciju i edukuju, jer se njima daje mogućnost da sa odraslima pišu tekstove iz ovih oblasti i daju svoje viđenje problematike. Sve se to realizuje u saradnji s roditeljima ili bakama i dekama koji su aktivno uključeni bilo u izradi kostima, muzičkih numera ili nečeg drugog što je neophodno. To deci budi pozitivne emocije kod mališana – naglasila je Mitrovićeva.

Tokom čitavog dana izvedeno je osamnaest predstava, a pored dece iz novobeogradskih vrtića gostovali su i mališani iz vrtića sa teritorije Voždovca, Rakovice, Čukarice i Mladenovca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.