Davinić oslobođen optužbi za brod Barkasa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2012, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Davinić oslobođen optužbi za brod Barkasa

BEOGRAD -

Viši sud u Beogradu danas je bivšeg ministra odbrane SCG Prvoslava Davinića oslobodio optužbi da je 2005. godine Crnoj Gori nezakonito poklonio vojni brod "Barkasa" vredan 50.000 dolara.

Sudsko veće sudije Danka Lauševića smatra da nema dokaza da je bivši ministar odbrane SCG zloupotrebio službeni položaj odobrenjem da se u avgustu 2005. godine vojni brod iz viška nepokretnosti vojske tadašnje zajednice SCG ustupi crnogorskom Regionalnom centru za obuku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ronilaca za podvodno deminiranje u Bijeloj.

Tužilaštvo u optužnici, međutim, tvrdi da je to uradio iako prethodno nije bila podeljena nepokretna imovina između Srbije i Crne Gore.

Tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u Beogradu.

Istraga u vezi sa brodom pokrenuta je u aprilu 2009. godine, a slučaj je prijavio Generalni inspektorat Ministarstva odbrane Srbije.

Davinić je tokom suđenja, koje je počelo u decembru 2010, negirao da je izvršio krivično delo, navodeći da je sve učinio u skladu sa sporazumom između Ministarstva odbrane i crnogorskog centra.

Bivši ministar odbrane SCG pravosnažno je već oslobođen u dva slučaja za optužbe da je nelegalno dodelio stanove pripadnicima Ministarstva odbrane.

Sudi mu se međutim u još dva slučaja za afere "pancir" i "satelit".

U aferi "Pancir" iz 2005. godine sudi mu se zbog optužbi za sklapanje ugovora štetnog po državu od oko 176 miliona evra, kojim je ugovorena nabavka velikog broja šlemova, pancira, zaštitne i druge vojne opreme od preduzeća "Mile Dragić" iz Zrenjanina.

Sudi mu se i za aferu "satelit", u kojoj se tereti da je bez saglasnosti nadležnih organa sklopio štetan ugovor za državu o pravu korišćenja satelita, ukupne vrednosti 45 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Davinić oslobođen krivice za brod

Izvor: B92, 23.Apr.2012

Beograd -- Viši sud oslobodio bivšeg ministra odbrane Prvoslava Danivića optužbi da je 2005. Crnoj Gori nezakonito poklonio vojni brod "Barkasa" vredan 50.000 dolara...Sudsko veće sudije Danka Lauševića smatra da nema dokaza da je bivši ministar odbrane SCG zloupotrebio službeni položaj odobrenjem...

Nastavak na B92...

Prvoslav Davinić oslobođen optužbi za brod Barkasa

Izvor: S media, 23.Apr.2012

Sudsko veće sudije Danka Lauševića smatra da nema dokaza da je bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Danivić zloupotrebio službeni položaj odobrenjem da se u avgustu 2005. godine vojni brod iz viška nepokretnosti vojske tadašnje zajednice SCG ustupi crnogorskom Regionalnom centru za obuku ronilaca...

Nastavak na S media...

Davinić oslobođen optužbi za vojni brod

Izvor: RTS, 23.Apr.2012

Bivši ministar odbrane SCG Prvoslav Davinić oslobođen optužbi da je nezakonito poklonio vojni brod "Barkasa" Crnoj Gori 2005. godine. ..Viši sud u Beogradu je bivšeg ministra odbrane SCG Prvoslava Danivića oslobodio optužbi da je 2005. godine Crnoj Gori nezakonito poklonio vojni brod "Barkasa"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.