Darodarje za Stanisavljeviće

Izvor: Glas javnosti, Fonet, 02.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Darodarje za Stanisavljeviće

„Eto, desilo se... Nije baš sve planirano!“, uz širok osmeh kaže za Glas javnosti glava porodice, Radoslav Stanisavljević (52), odgovarajući na naše pitanje kako su se on i supruga Marina (40) odlučili na ovoliko dece. Porodica Stanisavljević izrodila je osam sinova i tri ćerke.

Tradicionalno svetosavsko druženje novinara beogradskih redakcija,ove godine imalo je pre svega humanitarni karakter.

Gospodin Radisav-Raja Rodić, pokretač i osnivač dnevnih listova >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Glas javnosti i Kurir, magazina Stil i nedeljnika Grom, po ko zna koji put konkretno se uključio u humanitarnu akciju pomoći mnogočlanim ili ugroženim srpskim porodicama.

Poznat kao veliki zagovornik povećanja nataliteta, Rodić je ovoga puta pomogao porodicu Stanisavljević iz Beograda, koja ima čak jedanaestoro dece! Svakom članu ove velike srpske familije, naša kompanija darovala je po deset hiljada dinara.

Uz konstataciju da se on „zamisli i zbuni“ kada treba da nabroji imena, a naročito godišta dece, Radoslav je prepustio svojoj ćerki Bojani da nam kaže imena braće i sestara.

- Najstarija je Branka (1990), pa Aleksandar (1992), Stefan (1993), Boško (1995), Danilo (1996), zatim sam 1997. rođena ja, posle mene je Radoje (2000), zatim Bojan (2001), Nikola (2003), Nevena (2005) i najmlađi je Srđan (2007), koji u aprilu puni dve godine - bez greške je izdeklamovala Bojana.

Trinaestočlana porodica Stanisavljević živi u beogradskom naselju Medaković 3, u stanu od svega 47 kvadratnih metara. Radoslav je po zanimanju poštar i radi u Rakovici. NJegova plata iznosi 32.000 dinara i to je jedini stalni izvor prihoda.

- Živimo nekako, nije da smo gladni, skromno priča Radoslav. - Pomaže nas moj Sindikat PTT-a, a nedavno je i predsednik SO Voždovac obećao proširenje stana. Prevelika je gužva, neko od dece bi da uči, druga bi da se igraju... Ipak, zadovoljni smo i srećni. Deca su nam dobri đaci, dosta i pomažu Marini, čuvajući jedno drugo - kaže Radoslav Stanisavljević.

Dok je sa sinovima Danilom i Radojem, glavnim zvezdama večeri, ponosito primao dar naše kompanije, Radoslav je izmamio gromoglasne aplauze svih prisutnih.

NOVINARI UVEK NA USLUZI

Tradicionalno, višegodišnje svetosavsko druženje novinara prestoničkih medija nastalo je u znak zahvalnosti koje naš osnivač Radisav Rodić izražava - novinarima!

Kako je Rodić naglasio u kratkoj, pozdravnoj besedi, tokom njegove decenijske borbe s raznim režimima, novinari su otvoreno pisali o svim njegovim problemima i progonima.

Zato je Sveti Sava na neki način i slava naše kompanije i dan kada se organizuje nezaboravno druženje poslenika javne reči.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.