Dani pešačenja u Knjaževcu

Izvor: RTS, 14.Okt.2014, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dani pešačenja u Knjaževcu

U sportskoj manifestaciji "Dani pešačenja u Knjaževcu" učestvovalo je više od šeststo ljubitelja planinarenja i rekreacije u prirodi iz Knjaževca i gradova Timočke krajine.

"Dane pešačenja" je, povodom međunarodnog dana pešačenja, organizovalo knjaževačko Planinarsko društvo "Babin zub", pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, i uz pomoć Planinarskog saveza Srbije.

Lepote obeleženih pešačkih u Knjaževcu i okolini uz pomoć licenciranih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vodiča upoznali su pešaci i planinari svih uzrasta iz Knjaževca, Negotina, Kladova, Bora, Zlota, Boljevca, Zaječara i Niša.

Staza zdravlja na Jeviku, staza Jevik-Baranica i staza Ždrelo u Stogazovcu i značajne su destinacije jer su to staze zadovoljstva i imaju poseban rekreativni karakter", kaže Dragan Beatović, predsednik Planinarskog društva "Babin zub".

"Gde god za to postoje uslovi, treba napraviti infrastrukturu pešačkih staza koje će građani koristiti i na taj način čuvati svoje zdravlje", naglašava Branislav Božović, sekretar Planinarskog saveza Srbije. "Nema zdravlja bez kretanja, to planinari najbolje znaju."

Akcije pešačenja održane su do sada u Kruševcu i Knjaževcu, a u tokom decembra pešačiće se i u Beogradu na Avali.

Planinarski savez namerava da "Dane pešačenja" sledeće godine proširi na deset gradova, s ciljem da se do 2018. godine održavaju u svim gradovima u Srbiji.

rts.bor@rts.rs

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.