Danas: Kad političar osiromaši

Izvor: N1 televizija, 12.Jul.2018, 07:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas: Kad političar osiromaši

List Danas pod naslovom "Kad političar osiromaši" piše da iako važi pravilo da što si duže na vlasti, to si bogatiji, ima primera da su prelaskom na višu funkciju neki od političara vidno osiromašili.

Tako je sadašnji ministar finansija Siniša Mali, sredinom 2013. kada je bio "samo" gradonačelnik Beograda, zarađivao oko 340.000 dinara mesečno.

U tekstu Danasa navodi se da mu jet tada plata gradskog čelnika bila 120.000, mesto predsednika Upravnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Komercijalne banke donosilo je 176.000 a članstvo u UO Kliničkog centra Srbije još 44.000.

Od imovine tada je imao dva četvorosobna i jedan petosoban stan, dve garaže i dva automobila, Mazdu 6 i volvo, oba kupljena 2009, a prijavio je i stopostotni udeo u firmi Oli konsalting.

Danas, kao ministar prima platu u Vladi Srbije i, prema podacima Agencije za borbu protiv korupcije, nema drugih prihoda.

Od imovine ostao mu je samo petosobni stan i garaža, atomobili i udeli više se ne pominju na imovinskoj listi, piše Danas.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Danas: Kad političar osiromaši

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Jul.2018

List Danas u sutrašnjem broju, pod naslovom "Kad političar osiromaši" piše da iako važi pravilo da što si duže na vlasti, to si bogatiji, ima primera da su prelaskom na višu funkciju neki od političara vidno osiromašili...Tako je sadašnji ministar finansija Siniša Mali, sredinom 2013. kada...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.