Dan Oksforda u Beogradu

Izvor: RTS, 15.Nov.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan Oksforda u Beogradu

Otvorena manifestacija Dan Oksforda u Beogradu. Profesori engleskog jezika iz cele Srbije razmeniće iskustva sa predavačima uglednog britanskog univerziteta i usvojiti nove veštine za unapređenje kvaliteta nastave.

Manifestaciju je u beogradskom  Centru "Sava" otvorio ministar prosvete Žarko Obradović, koji je ukazao na značaj engleskog jezika u globalnoj svetskoj komunikaciji.

"Za evropske i svetske integracije Srbije potrebno je i izučavanje engleskog jezika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kulture. Engleski jezik je jedan je od šest službenih jezika Ujedinjenih nacija i drugi po broju govornika u svetu posle kineskog", rekao je Obradović i dodao da je nivo govornog engleskog jezika u Srbiji visok i da je zastupljen na svim nivoima obrazovanja.

"To je zahvaljujući izuzetnom kadru predavača engleskog jezika koji izlazi sa naših fakulteta. Oko 5.600 nastavnika realizovalo je nastavu engleskog jezika prethodnih godina, a 85 odsto učenika osnovnih i srednjih škola izučava engleski kao strani jezik" , istakao je Obradović.

Ministar prosvete je naglasio, da je poznavanje engleskog jezika ključno pri zapošljavanju, pošto se postavlja kao uslov u 82 odsto oglasa poslodavaca. 

O "Tičeringu", sistemu podučavanja engleskog jezika prisutni će moći da čuju predavanja najeminentnijih stručnjaka te oblasti kao što su Skot Torn Burij, Robert Neklarti, Naomi Moir i Dženifer Baset.

Direktor Britanskog saveta u Beogradu Endru Glas podsetio je da se Dan Oksforda održava već treći put za redom i da se svake godine povećava interesovanje profesora iz Srbije.

"Na ovim skupovima razmenjujemo iskustva i pomažemo nastavnicima engleskog jezika u Srbiji da unaprede kvalitet nastave i usvoje nove praktične, ali i zabavne načine za rad sa učenicima", istakao je Glas.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.