Daje kafanu za obećanu fabriku

Izvor: Vesti-online.com, 15.Okt.2018, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Daje kafanu za obećanu fabriku

Srbija se već navikla na otvaranje nezavršenih fabrika, svečano zavarivanje prvog vara na nepostojećem gasovodu, sečenje crvene vrpce za lift sve sa ministrom. Priča iz Kuršumlije dala je i dodatnu - duhovito ironičnu - notu ovom obmaniteljskom specijalitetu političara na vlasti.

Ugostitelj i opozicioni odbornik lokalnog parlamenta u Kuršumliji Slavko Ilić zarekao se da će svoju kafanu pokloniti onome ko pronađe fabriku izraelskog investitora u gradiću na jugu Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Za nepristojnu" ponudu ga je inspirisao Vladimir Marinković, potpredsednik republičkog parlamenta.

- Izraelska firma je skoro, pre dva, tri meseca otvorila pogon u Kuršumliji. Imamo sada po jednu fabriku u celom tom delu južne i istočne Srbije - rekao je Marinković gostujući na TV Pink.

Izrevoltiran neistinama predstavnika vladajuće većine, Slavko Ilić se oglasio ponudom - kafana na poklon za onog ko pronađe fabriku.

- Odmah idemo kod notara da mu prepišem kafanu - ponovio je za N1 Slavko.

Kao odbornik opozicionog Gvozdenog puka ovaj kafedžija je upućen u dešavanja u gradu i sigurno nije rizikovao imetak napamet. Niko i ne može da pronađe fabriku koja ne postoji.

U junu ove godine mediji su zabeležili dolazak u Kuršumliju direktora izraelske kompanije Wood feel Ran Aviao koji je tada najavio da će u nekadašnjoj zgradi bivše konfekcije "7. jul" biti smeštena najsavremenija tehnologija za proizvodnju nameštaja. Pomenuo je da će adaptacija zgrade biti završena za tri meseca, ali kako onda tako i danas.

Stanovnici Kuršumlije umesto prve strane investicije koja će raditi za izvoz i uposliti stotinak ljudi, vide samo korovom obraslu zgradu nekadašnje fabrike konfekcije i tekstila.

Vladimir Marinković posle svega, iako o njegovom nastupu postoji video-zapis, sada tvrdi da je govorio samo da je ugovor potpisan i da će fabrika u budućnosti zapošljavati ljude.

U reakcijama na društvenim mrežama neki stanovnici Kuršumlije su duhovito poručili da se možda radi o tzv. stelt tehnologiji kojom je napravljena čuvena nevidiljiva letelica američkog vazduhoplovstva. Drugi kaže da iščekuje Mojsija, jevrejskog proroka, koji će Kuršumliju i njene žitelje konačno da izbavi iz siromaštva i sumorne statistike koja kaže da je u gradu 30 odsto ljudi nezaposleno.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, odgovarajući na novinarska pitanja šta je sa "nevidljivom fabrikom" u Kuršumliji, rekao:

- Ima fabrika, ja ću da im pokažem gde je, ali je zatvorena... U Kuršumliji su otvarali, kako se sada ne sećaju? Njih deset se skupe i sad pitaju gde je fabrika, pa eno je otvarali su je 2012. čim su prošli izbori zatvorena je i ne radi - rekao je Vučić.

- Ne znam da li je pogrešio Marinković, ili nešto stvarno postoji, ja to lično ne znam, ali svakako nije razlog za ismevanje - dodao je Vučić.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.