Dačić uvežbava Kaljinku za Putina (VIDEO)

Izvor: Mondo, 31.Dec.2018, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić uvežbava "Kaljinku" za Putina (VIDEO)

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da neće odustati od "song diplomatije".

Foto: MONDO/Stefan Stojanović Sanja i Ivica Dačić

 On je najavio kako već ima spreman repertoar i za ruskog predsednika Vladimira Putina koji u Srbiju stiže 17. janura - "Kaljinku" i "Podmoskovske večeri".

PRESEDAN: Putin će prenoćiti u Beogradu?
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Posete predsednika Putina su uglavnom kratke i nema mnogo prilika za neku opušteniju atmosferu. Inače, i on voli da mpeva, a moj izbor bi bio, po meni najlepša ruska pesma 'Podmoskovske veleri' i , naravno, 'Kaljinka',  rekao je Dačić za "Večernje novosti."

 Čuvena "Kaljinka" je, kako kaže Dačić, obavezni deo njegovog "diplomatskog repertoara", a tu pesmu je pevao "ne samo Rusima već i mnogim Evropljanima i Amerikancima" koji su uživali i aplaudirali.

"Gostima volim da otpevam 'Santa Lučiju' i 'Mi mu timonis' , grčku pesmu koja govori o ljubavi Grkinje i srpskog vojnika. Neko je prevodi - 'Ne plačite oči moje'", objasnio je Dačić.

Srpski šef diplomatije tvrdi da se njegov diplomatski stil pročuo nadaleko pa su ga tako domaćini u Vijetnamu dočekali sa jednom od njegovih omiljenih pesama - "Miljackom".

Sumirajući prošlu godinu na izmaku, Dačić je naveo da je išao u 44 posete i ugostio 29 svetskih zvaničnika, a ubeležio je zvaničnu kilometražu od 1.024.338 kilomtara.

Najvećim ovogodišnjim uspehom smatra što je 12 zemalja svojim notama potvrdilo povlačenje priznanja Kosova, a nova povlačenja priznanja najavljuje i u 2019. godini.

Podsetimo se još nekih Dačićević nastupa:



Izvor: youtube

Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.