Dačić o prioritetima predsedavanja Stalnom savetu OEBS

Izvor: Beta, 14.Jan.2015, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić o prioritetima predsedavanja Stalnom savetu OEBS

BEČ, 14. januara 2015. (Beta) - Predsedavajući OEBS-om, šef srpske diplomatije Ivica Dačić u četvrtak će na sastanku Stalnog saveta te organizacije u Beču izneti prioritete predsedavanja Srbije tokom 2015. godine.

Prvim ovogodišnjim sastankom Stalnog saveta Srbija i formalno počinje predsedavanje OEBS-om.

Dačić je ranije rekao da će jedan od glavnih prioriteta Srbije tokom jednogodišnjeg mandata na čelu OEBS-a biti napori za rešavanje ukrajinske krize, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << ali i zamrznuti konflikti na teritoriji OEBS i podsticanje saradnje na Zapadnom Balkanu.

On je ocenio da će iskustvo postkonfliktnog društva kao i dobri odnosi i s Briselom i s Moskvom biti prednosti Srbije u posredovanju u ukrajinskoj krizi i izrazio uverenje da će se Srbija dokazati kao kredibilan i pouzdan partner.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak o Ukrajini 16. januara?

Izvor: B92, 14.Jan.2015

Naredni sastanak Kontakt grupe za Ukrajinu mogao bi da bude održan 16. januara u Minsku, izjavio je pregovarač samoproglašene NR Donjeck Denis Pušilin...Zvanični Kijev je potvrdio da bi do sastanka moglo da dođe narednih dana...Pušilin je naveo da je od OEBS primio pismo sa konkretnim predlogom,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.