Dačić: Već su ušli u Interpol, svi su na poternicama

Izvor: N1 televizija, 20.Nov.2018, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Već su ušli u Interpol, svi su na poternicama

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je da je odbijanje zahteva Kosova da se učlani u Interpol velika pobeda Srbije i srpskog naroda i dokaz da se ništa ne može rešavati na silu i bez dogovora sa Beogradom.

"Pokušali su na silu u Unesko, da se izglasaju rezolucije u UN protiv srpskog naroda, mislili su da je dovoljno da velike sile napišu zahteve i da će svi to podržati. Nije vreme da mi budemo u euforiji, ja sam ovo pričao odavno, rekao sam im - nemojte >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da se prijavite, da se ne brukate, hteo sam da ih zaštitim", poručio je Dačić.

Ministar je rekao da je Kosovu falilo 36 glasova za članstvo i upitao gde im je spisak od 116 zemalja koje su priznale Kosovo. Rekao je i da se ministar Nebojša Stefanović bunio na povredu procedure, jer je između dva kruga glasanja napravljena pauza.

"Falilo im je 36 glasova, nije im ni Kurc pomogao. Kurc i Tači su slavili, pa preko koga su hteli u Interpol tako su i prošli. Rekao sam Kurcu, ti si pametan čovek, pa koja budala je na strani gubitnika", kaže Dačić.

Ministar spoljnih poslova je istakao da se Srbija borila protiv lobiranja, davanja para i ucena.

"Pobeda međunarodnog prava, oni moraju da se vrate u red, da rešimo naš problem, pa onda dalje da idemo. Oni su već ušli u Interpol - pa, svi su na poternicama Interpola", zaključio je Dačić.
Pogledaj vesti o: Ivica Dačić

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dačić ljut na Austriju: Štrahe nek objasni Srbima, a ni Kurc nije bolji

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2018

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je odbijanje da Kosovo bude primljeno u Interpol velika pobeda Srbije, upitao gde je tih 116 zemalja o kojima priča Priština da su priznale tzv nezavisno Kosovo i naveo da se vidi ko je govorio istinu o tome a ko je lagao...Dačić je na zajedničkoj...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.