Dačić: Ne može MMF da vodi politiku u Srbiji

Izvor: S media, 08.Apr.2012, 21:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Ne može MMF da vodi politiku u Srbiji

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je danas u Leskovcu da se "Međunarodni monetarni fond (MMF) neće dugo zadržati u Srbiji" ako on bude izabran za predsednika Republike i založio se i za obezbeđivanje istih subvencija stranim i domaćim investitorima i poljoprivrednicima.

"Ne može MMF da vodi politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u Srbiji", rekao je Dačić na predizbornom skupu koalicije SPS-JS-PUPS, čiji je predsednički kandidat.

PUPS: Jedan dan u godini da bude Dan ćirilice

Dačić: Mandatar onaj ko mene podrži u drugom krugu

Koštunica: Izborimo se za slobodu (VIDEO)

On je istakao da južna Srbije mora da ima prioritet u razvoju države i zahvalio stranim investitorima što ulažu novac u našoj zemlji ukazavši da, kao što strani investitori imaju subvencije, to pravo moraju da imaju i domaći investitori i poljoprivredni proizvođači.

Govoreći o rezultatima rada MUP-a Dačić je naglasio: "U mojoj politici nema laži, a dokaz za to je ono što smo radili".

"Ja u predizbornoj kampanji neću ništa da otvaram", kazao je on. "Tu sam da zatvaram, a oni koji otvaraju neka paze da ih ne zatvorimo".

Dačić je u Leskovcu obišao Romsku mahalu i njenim žiteljima čestitao 8. april, Svetski dan Roma. "Nisam došao da vas ubeđujem da glasate za mene. Ja sam vam dolazio i pre izbora", kazao je Dačić i poručio okupljenima da glasaju u svom vlastitom interesu.

Na predizbornom skupu u Leskovcu potpredsednica SPS-a Slavica Ðukić Dejanović, koja zamenjuje predsednika Srbije, izrazila je očekivanje da će tu funkciju, posle izabora predati Dačiću.

Potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić je ponovio da će ta stranka nastaviti da brine o starijim sugrađanima poručivši da politika "tri P", odnosno "penzije prate plate", spasava penzionere.

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je ukazao da je u Leskovcu ugašeno 15, a otvorene svega tri fabrike i poručio da pobeda koalicije "SPS-PUPS-JS" garantuje da će tom gradu biti vraćen stari sjaj.

Podsetivši na izrazito nizak priraštaj stanovništva u Srbiji, Marković je kazao da ova koalicija mora da se zalaže za borbu protiv "bele kuge", a ne da se porodilje obilaze samo za vreme kampanje.

"Kada mi pobedimo obezbedićemo da sve porodilje imaju primanja kada odsustvuju s posla, kao i dok su radile", kazao je lider Jedinstvene Srbije.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.