Dačić: Izgleda da se bliže izbori

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2011, 04:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Izgleda da se bliže izbori

Zamenik premijera i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je da očekuje da će u toku nedelje doći do konkretnog razgovora o tome kako bi izgledala rekonstrukcija Vlade Srbije.

"Treba pogledati i u kojim to oblastima postoje problemi gde bi se redefinisali ciljevi koje bi vlada ostvarila do izbora i to propratiti personalnim promenama", rekao je Dačić za "Press".

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << rekao da "treba iskoristiti talas uspostavljanja optimalnog funkcionisanja vlade i na njemu definisati koja ministarstva Srbija treba da ima ako se ide na smanjenje vlade, imajući u vidu naše potrebe, praksu drugih zemalja i imajući u vidu realnost opstanka vladajuće većine".

Dačić je rekao da su poslednji događaji u Vladi odraz približavanja izbora i pokušaja stranaka da grade svoj identitet.

"Jedno je, međutim, utvrđivanje identiteta, a drugo nastup koji je praktično uvod u destrukciju koalicionih odnosa", kazao je Dačić.

Na pitanje da li su ga premijer Mirko Cvetković i predsednik Boris Tadić konsultovali o odluci da se smeni Mlađan Dinkić, Dačić je odgovorio da je "rukovodstvo koalicije SPS-PUPS-JS bilo upoznato sa odlukom pre nego što je ona objavljena u javnosti, a nju je samostalno doneo DS, odnosno premijer Cvetković".

"Čak i nevezano od nas, svima je bilo previše da se ne zna ko je s kim u koaliciji i da vlada bude više napadana iz vladajuće koalicije nego od opozicije", rekao je Dačić.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.