Da li si za seks?

Izvor: Glas javnosti, 26.Jan.2010, 08:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li si za seks?

Ako je za verovati seksolozima, da li ste raspoloženi za ljubavne igrarije uveliko zavisi od doba dana. Majstori za vrele strasti ističu da erotski časovnici različito kucaju kod oba pola. Muškarac će tako biti potpuno opušten od 22 sata do ponoći, pa će mu i libido biti na zavidnom nivou.

Zbog činjenice da baš u to vreme još nije pospan frajer je sposoban da dugo i polako vodi ljubav. Situacija se drastično menja od ponoći do šest sati ujutro kada je skoro nemoguće razbuditi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << pripadnike jačeg pola. Sa druge strane, mnoge žene mogu da uživaju čak i u polusnu, i onda kada im kapci padnu na pola koplja.

Zornjak joj ne prija, a on ga obožava

Seksolozi kažu da je u ranim jutarnjim satima između šest i osam časova žensko telo još uvek uspavano. Nivo hormona sna melatonina je prilično visok, dok je temperatura tela niža nego tokom dana. Međutim, rano jutro ide na ruku muškarcima jer im je upravo tada nagon za seks izuzetno izražen. Uzavrele strasti na početku radnog dana su za njih savršena uvertira za uspešno poslovanje. Ukoliko želite da i vaša draga uživa isto koliko i vi od rane zore, pokušajte da je probudite nežnom predigrom. Posle osam časova ujutro ona je budna i spremna da mu se preda u potpunosti, ali on je već okupiran dnevnim obavezama.

Najbolje vreme za začeće

Stručnjaci su složni u jednom da energija žene dostiže vrhunac u podne, ali to nema veze sa intimnim odnosima. Muškarac je tada raspoložen za male ludosti i rado bi se prepustio zagrljajima. Najbolje je da par sačeka period između 14 i 16 sati. Tada je ženski reproduktivni sistem potpuno spreman za začeće, a ona za nešto žešći i energičniji seks. Kažu da su spermatozoidi najpokretljiviji, "najvredniji" i najkvalitetniji oko 16 časova. Upravo zato to je idealan period dana kada treba "praviti bebe".

Seks na eks u poslepodnevnim časovima

Od 16 do 18 časova ženama ne prijaju intimni odnosi koji će se u nedogled odužiti, a njihovim partnerima nije do titranja svojim nežnijim polovinama, odnosno do fine i laganje predigre. Ipak ni on ni ona nemaju ništa protiv za jedan seks na brzaka. Posle 18 časova frajerima je na pameti samo dobra klopa i odmor. Dama je takođe raspoložena za baškarenje, odmaranje na krevetu i eventualno za poverljivo ljubavno ćaskanje.

Uveče erotski sat radi kao jedan

Posle ukusne večere sa svojim draganom, žena je puna energije i izuzetno raspoložena da preuzme inicijativu, ali i da se upusti možda u neke seks novotarije i egzibicije. A on čeka kao zapeta puška da sve žeqe ispuni svojoj "vreloj"partnerki. Njihovi erotski satovi tada kucaju u savršenom skladu i užitak je maksimalan kod oboje. Posle 22 časa nivo hormona sna se naglo povećava kod žena. Njen libido slabi, ali je tada poput umiljate mačkice spremna na romantične trenutke sa svojim voljenim.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.