DS traži smenu rukovodstva Informatike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jan.2013, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži smenu rukovodstva "Informatike"

NOVI SAD -

Novosadski odbor Demokratske stranke zatražio je danas od gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da smeni direktora, upravni i nadzorni odbor Javnog preduzeća "Informatika Novi Sad" koje naplaćuje komunalne usluge zbog toga što je građanima "nametnuta obaveze plaćanja osiguranja".

"Protivzakonitim postupcima i nametanjem obaveza plaćanja osiguranja, naneta je šteta za blizu 150.000 korisnika objedinjene naplate, građana Novog Sada", kaže se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i dodaje da osiguranje imovine nije komunalna usluga i da se ne može nametati građanima mimo njihove volje.

Iz novosadskog odbora DS-a podsećaju da je gradonačelnik Vučević bio prisutan u prostorijama JP Informatika kada je potpisan ugovor između tog preduzeća i osiguravajućih kuća i pozdravio tu ideju kao dobru.

"Gradonačelnik je takođe prisustvovao i koktelu nakon potpisivanja na kojem je proslavljeno novo zaduženje Novosađana, a koji je koštao 380.000,00 dinara", rečeno je u saopštenju u kom se ističe da Gradski odbor DS-a zahteva da se gradonačelnik obrati Novosađanima, i objasni im "zašto moraju da čekaju u redovima i lično odjavljuju obaveze koje su im protivzakonito nametnute".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS traži smenu rukovodstva “Informatike”

Izvor: Novine novosadske, 18.Jan.2013

Demokratska stranka zahteva od gradonačelnika Novog Sada, Miloša Vučevića da reaguje i smeni direktora, upravni i nadzorni odbor JP Informatika Novi Sad, radi nametanja obaveza plaćanja osiguranja, navodi se u saopštenju ove stranke.. „Protivzakonitim postupcima i nametanjem obaveza plaćanja...

Nastavak na Novine novosadske...

Građani negoduju zbog „obaveznog“ osiguranja

Izvor: Danas, 18.Jan.2013

Ispred Javnog preduzeća Informatika već se danima formiraju dugi redovi jer građani žele da plate samo komunalne usluge sa priznanice objedinjene naplate, bez iznosa koji je namenjen osiguranju koje nije obavezno. Naime, ranije je na uplatnicama iz Informatike bio naznačen iznos i sa i bez osiguranja...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.