DS prvo nek podnese pritužbu

Izvor: B92, 16.Avg.2013, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DS prvo nek podnese pritužbu"

Beograd -- Zaštitnik građana Saša Janković saopštio je, povodom zahteva DS da reaguje u slučaju Dragina, da se pritužbe ovom telu "ne podnose na konferenciji za novinare".

"Ovo nije prvi put da funkcioneri Demokratske stranke preko medija, ne koristeći zakonom propisanu proceduru, traže od Zaštitnika građana da primeni svoja ovlašćenja, a da prethodno nisu čak ni podneli pritužbu", navodi se u saopštenju.

U stručnoj službi zaštitnika građana naveli su da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se pritužba ne podnosi na stranačkim konferencijama za štampu, već pisanom pritužbom ili usmenom predajom na zapisnik u stručnoj službi, i istakli da po zakonu niko ne sme da utiče na rad zaštitnika građana.

"Stručna služba poziva sve političke organizacije da ne ugrožavaju, već da čuvaju integritet zaštitnika građana kao nezavisnog i samostalnog državnog organa, kome je zakonom zabranjeno da daje izjave političke prirode", dodaje se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.