DS: Maglaijevih šest meseci bezidejnosti

Izvor: RTS, 10.Jun.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Maglaijevih šest meseci bezidejnosti

Subotički odbor Demokratske stranke kritikovao je šestomesečni izveštaj gradonačelnika Subotice Jenea Maglaija.

Kako je saopštio subotički odbor DS-a, jedini ozbiljni projekat sadašnjeg gradonačelnika je "politički progon" prethodnika što građanima neće doneti ni nova radna mesta, ni bolji život, prenosi Tanjug

Reagujući na prošlonedeljnu pres konferenciju Maglaija, na kojoj je predstavljajući šestomesečni izveštaj ocenio da pojedini koalicioni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << partneri u vlasti "podižu ručnu" i da zbog toga kasni donošenje odluka, DS je ocenio da je borba i nesuglasice oko zapošljavanja u javnom sektoru finale šestomesečne vladavine SVM-SPS-SNS i DSHV, te da su “šavovi nove gradske koalicije popucali nakon šest meseci".

"Impresivni su takođe i rezultati gradonačelnika Maglaija. Pravljenje spiskova za otkaz 'žutima' iz Gradske kuće i javnih preduzeća, revizije poslovanja JP sa naručenim rezultatima, uštede na kafi, smanjena kilometraža za putovanja, hvaljenje investitorima koje su doveli gradonačelnici iz DS-a, nedovođenje nijednog novog investitora u grad, odustajanje od ozbiljnih projekata i slično", navodi se u saopštenju.

DS smatra da ni Maglai ni njegovi saradnici ne putuju po svetu i traže investitore, da je "rezultat takve promašene politike štednje nula novih investicija", i da gradonačelnik "svoju nesposobnost i nerad opravdava nestabilnom političkom situacijom u zemlji".

"Svi investitori koji sada rade ili privode kraju izgradnju svojih objekata i zapošljavaju nove radnike, u Suboticu su dovedeni između 2008. i 2013. godine u vreme vrhunca svetske ekonomske krize, kada su SVM i tadašnja opozicija u Skupštini grada izvrgavali ruglu taj ozbiljan posao i iskazivali nepoverenje da će investitori uopšte i doći i ispuniti obaveze", navodi se, između ostalog, u saopštenju.

Demokrate ocenjuju da se vladajući SVM "drži SPS-a kao pijan plota".

"Tako misle da su jači od odborničke grupe SNS-a sa kojom su u stalnim sukobima oko funkcija i pozicija", navedeno je u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.