DS: Hitan sastanak opozicije!

Izvor: Mondo, 25.Apr.2016, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Hitan sastanak opozicije!

Demokratska stranka pozvala sve stranke "demokratskog opredeljenja" na hitan sastanak, zarad očuvanja "svakog glasa građana".

Foto: logo

Demokratska stranka oštro je kritikovala Republičku izbornu komisiju (RIK) što ni četiri sata posle zatvaranja biračkih mesta na vanrednim parlamentarnim izborima nije saopštila rezultate.

"Skandalozno je što Republička >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << izborna komisija i četiri sata nakon izbora ‎odbija da saopšti rezultat današnjeg glasanja koje je obeleženo brojnim nepravilnostima, kupovinom glasova, malverzacijama, pritiscima i ucenama birača", saopštila je DS.

Ta stranka ističe da takvo "neuobičajeno‎ ponašanje RIK-a" izaziva sumnju da se priprema "očigledna manipulacija podacima koje to telo treba da iznese, imajući u vidu da se čak tri liste bore za cenzus".

"Demokratska stranka zato poziva sve stranke demokratskog opredeljenja na hitni sastanak, kako bismo pomogli da se sačuva svaki glas koji su građani danas dali listama za koje su glasali. Niko nema pravo da njima manipuliše, niko nema pravo da zloupotrebljava institucije ove države i niko nema pravo da na taj način najgrublje ugrožava demokratiju", navodi se u saopštenju DS.

Ta stranka je ranije večeras optužila vlast da je organizovala "krađu na izborima", po principu "bugarskog voza".

O tome opširnije pročitajte OVDE

I ostale stranke su izrazile sumnju u rezultate izbora, koje je CeSID saopštavao celo veče i poručile da neće dozvoliti nikakve izborne manipulacije.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija u RIK u "gluvo doba": Pregledaćemo sve vreće

Izvor: B92, 25.Apr.2016

Beograd -- Lideri opozicionih stranaka, posle sastanka u sedištu Demokratske stranke zbog sumnji u izbornu krađu bili su do ranih jutarnjih časova u RIK...Lideri lista DS, SDS-LDP-LSV, DSS-Dveri i Dosta je bilo poručili su da se njihovi rezultati ne poklapaju sa podacima SNS i da će pregledati sav...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.