Ćuprija: 19 kod lekara zbog dima

Izvor: B92, 01.Jan.2015, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ćuprija: 19 kod lekara zbog dima

Zbog gustog dima lekaru su zbrinuli 19 stanara jedne zgrade u Ćupriji sa simptomima trovanja dimom, dok je jedna baka bila akutno otrovana ugljen-monoksidom.

To je potvrdio lekar ćuprijske Hitne pomoći dr Slavoljub Đorđević.

Reč je o stanarima zgrade u Ulici Blagoja Parovića u Ćupriji, u kojoj je jutros oko sedam sati došlo do incidenta, kada je, kako je saopštio dežurni tužilac nakon izvršenog uviđaja, došlo do kratkog spoja u podrumu objekta, ali nije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << došlo do požara, kako su mediji ranije javili.

Vatrogasci su evakuisali celu zgradu zbog velike količine dima.

Zbog gustog dima koji je kuljao iz podruma zgrade u Ćupriji, prve informacije su bile da je izbio požar i da je izgoreo ceo podrum zgrade pun orgreva, kao i da je struja isključena u toj i susednoj stambenoj zgradi.

U policijskoj upravi u Jagodini kažu da nema stradalih.

Na pitanje da li je neko od stanara završio u bolnici, portparol PU Gordana Cvetić je istakla da "nema takvu potvrdu, možda se neko i javio lekaru zbog poteškoća od dima, ali niko nije povređen".

"Ako su se eventualno javili lekaru, nisu zbog povreda od požara", rekla je Cvetićeva.

Dežurni u Službi hitne pomoći u Ćupriji večeras je izjavio Tanjugu da se, zbog poteškoća od dima, njima u toku dana javilo, "prema protokolu petoro ljudi" iz te zgrade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.